300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κώστας Καββαθάς: Από τις αλάνες του Νέου Κόσμου στην κορυφή του ειδικού Τύπου (Βίντεο)

09 Απριλίου 2025 20:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κώστας Καββαθάς: Από τις αλάνες του Νέου Κόσμου στην κορυφή του ειδικού Τύπου (Βίντεο)

test2

test2

«Ο θάνατος είναι ένα λάθος του λογισμικού μας που κάποια στιγμή θα διορθωθεί και θα ζούμε για 200 και 300 χρόνια, απλώς αλλάζοντας όσα... ανταλλακτικά χαλάνε».

Αυτή ήταν η άποψη του ΚώσταΚαββαθά στην οποία επέμενε, ακόμη και όταν μετά από πολλές περιπέτειες που πέρασε τα τελευταία χρόνια με την υγεία του, ομολογούσε πως το τέλος είναι κοντά.   Η ταυτότητα έγραφε Κωνσταντίνος Καββαθάς, του Δημητρίου και της Ερασμίας. Έτος γέννησης 1939, μήνας Μάρτιος.
Μέσα στη λαίλαπα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, οι πρώτες του παιδικές αναμνήσεις όπως ο ίδιος συνήθιζε να διηγείται ήταν στις γειτονιές του Νέου Κόσμου, της Δάφνης και της Ηλιούπολης, σε μια εποχή που οι Γερμανοί και στη συνέχεια τα Δεκεμβριανά και ο Εμφύλιος έκαναν τη ζωή δύσκολη και την καθημερινότητα σκληρή.



Οι μάχες του εμφυλίου γκρέμισαν το μισό του σπίτι, αλλά αυτός κοιτούσε τον ουρανό κάθε φορά που κάποιο βρετανικό μαχητικό πετούσε πάνω από την εμπόλεμη τότε ζώνη του Νέου Κόσμου.
Ήταν η πρώτη του επαφή με τον μεγάλο του έρωτα, όπως αποδείχθηκε αργότερα, την αεροπορία. Έρωτας με την πρώτη ματιά.
Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος, όμως ο μικρός Κωνσταντίνος ουδέποτε γοητεύτηκε από τη νομολογία, τα δικαστήρια, τις αγορεύσεις.

Κώστας Καββαθάς: Από τις αλάνες του Νέου Κόσμου στην κορυφή του ειδικού Τύπου
Αντίθετα, το μπλέ σπάνιο χρώμα των παιδικών του ματιών φωτιζόταν στη θέα των επιτευγμάτων της μηχανολογίας, θαυμάζοντας τα έργα των ανθρώπων που ασχολούνταν με τις κατασκευές. Κάπως έτσι, βρέθηκε στα 18 του χρόνια στο Αεραθλητικό Κέντρο Τριπόλεως, όπου και έβγαλε άδεια χειριστή ανεμόπτερου. Πήρε άριστα στις πτήσεις με την βοήθεια του Αίολου, αντίθετα με τον βαθμό του απολυτηρίου του από το Β΄Γυμνάσιο που δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Κυρίως λόγω του ατίθασου χαρακτήρα του που μάλλον τον απομάκρυνε από την πεπατημένη του σπασίκλα.
Ένα χρόνο μετά την απόκτηση του πτυχίου χειριστή ανεμόπτερου, το 1958, βρέθηκε στη Μεγάλη Βρετανία όπου φοίτησε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του London Northern Polytechnic, έως και το 1960. Δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του, γιατί ήταν μόνιμα τσακωμένος με τη Χημεία.Την εποχή εκείνη όμως οι Καποτήδες (όπως συνήθιζε να λέει τους Βρετανούς από τη φράση a cup of tea), ήταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οποία τύχη για έναν 20χρονο λάτρη της μηχανολογίας και της ταχύτητας. Γοητεύτηκε, ερωτεύτηκε για δεύτερη φορά, ονειρεύτηκε το δικό του αύριο σε σχέση με την αυτοκίνηση.

Κώστας Καββαθάς: Από τις αλάνες του Νέου Κόσμου στην κορυφή του ειδικού Τύπου


Τελειώνοντας τη στρατιωτική του θητεία (υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός), αποφάσισε να αφοσιωθεί στη δημοσιογραφία, έχοντας κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στο περιοδικό «Ταχύτης». Το 1963 με το απολυτήριο του στρατού στο χέρι βρέθηκε στη «Μεσημβρινή» στην οποία για τρία χρόνια διατηρούσε τη στήλη αυτοκινήτου.
Λίγο αργότερα χρονολογείται και η πρώτη του προσπάθεια να εκδώσει δικό του περιοδικό, μαζί με τον διαφημιστή Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί & Δρόμοι», η οποία όμως δεν ευδοκίμησε. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο», εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές», που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε εκεί και τη θέση του αρχισυντάκτη.
Όλο αυτό το διάστημα, αλλά και αργότερα, συμμετείχε στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου της εποχής (δεξιοτεχνίες, αναβάσεις, σιρκουί και ράλλυ), οδηγώντας Peugeot 204 και ΝSU 1200 TT με το ψευδώνυμο «Πηλέας».

Κώστας Καββαθάς: Από τις αλάνες του Νέου Κόσμου στην κορυφή του ειδικού Τύπου

Τον Φεβρουάριο του 1968 παντρεύεται τη Σοφία Μπλέτσα και μαζί δημιουργούν ένα χρόνο αργότερα την εταιρεία «Τεχνικές Εκδόσεις ΕΠΕ». Νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα κοντά στο Α' Νεκροταφείο, ο Κώστας Καββαθάς, μαζί με τον αείμνηστο Άρη Σταθάκη, τον Αντώνη Κόλλια και τον Τάκη Πιρπιρή στήνουν το πειροδικό που θα γινόταν σήμειο αναφοράς στον ειδικό Τύπο στην Ελλάδα. Το πρώτο τεύχος του περιοδικού «4 ΤΡΟΧΟΙ» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1970. Αυτοί έγραφαν και η Σοφία έτρεχε για τις διαφημίσεις και τα λοιπά διαδικαστικά.
Ο Καββαθάς ουδέποτε ασχολήθηκε με το ταμείο του μαγαζιού και όταν ασχολήθηκε ήταν τόσο κακός επιχειρηματίας που τα έκανε μαντάρα... Την ίδια στιγμή η σχέση του με τη Σοφία ήταν μια σχέση αγάπης - μίσους που συχνά έφτανε σε υπερθετικό βαθμό.Η εταιρία μεγάλωσε και, στα χρόνια που ακολούθησαν, έβγαλε μία πλειάδα νέων τίτλων όπως τα: Ήχος & Hi-Fi, "Πτήση & Διάστημα", "Ταξιδεύοντας", "2Τροχοί", Σκάφος & Θάλασσα", "Ηλεκτρονικός Υπολογιστής", "Video Inn", "Επιστήμη & Τεχνολογία", "RAM", "Γεύση Εποχής", "Γεύση Κουζίνα", "Κηποτεχνία", "Cyber Week", "Οδηγώντας", "Στερεοφωνία & Μουσική", "Μοντέλο", "Αναλόγιο". "FORMULA 1", "RALLY XS" κ.α. Παράλληλα ο Κώστας Καββαθάς ήταν πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες δημιουργώντας, το 1994, τον δεύτερο ιδιωτικό κόμβο Internet στην Ελλάδα με το τίτλο Techlink. Δικό του δημιούργημα είναι και το πρώτο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, η "Safetrack A.E", ενώ το 1998 ο ραδιοσταθμός «Εν Λευκώ 87.7 FM» άρχισε να εκπέμπει για πρώτη φορά.

Κώστας Καββαθάς: Από τις αλάνες του Νέου Κόσμου στην κορυφή του ειδικού Τύπου

Οχι μόνον ανεμόπτερα, αλλά μικρά αεροπλάνα και ελικόπτερα πιλοτάριζε. Εδώ με τον Κώστα

Ο Καββαθάς (ΚΚ υπέγραφε ο ίδιος ή pilot), διατηρούσε πάντα μια ιδιαίτερη και συνάμα περίεργη σχέση με τους εργαζόμενους στην εταιρεία του, αλλά και τους ανθρώπους γύρω του. Τους απευθύνονταν στον πληθυντικό και με το επίθετό τους (από ευγένεια ή θέλοντας να κρατάει τις αποστάσεις, ουδείς κατάφερε ποτέ να το αποκρυπτογραφήσει) και όσες λιγοστές φορές γινόταν πιο οικείος και το γυρνούσε στον ενικό ήταν απλά γιατί ήσασταν οι δύο σας.
Γκρίνιαζε γιατί του άλλαζαν τη φωτογραφία εξωφύλλου που είχε διαλέξει, ή του έκρυβαν τα αυτοκίνητα που είχαν έρθει στο περιοδικό για δοκιμή αλλά όχι με το στιλ του αφεντικού αλλά του παιδιού που του έπαιρνες το παιχνίδι. Έγραφε στον περίφημο ΑΝΤΙΛΟΓΟ των 4Τ «είχαμε στο γκαράζ το τάδε μοντέλο αλλά δεν μου το έδωσαν ποτέ να το οδηγήσω». Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η επαφή του με μπόλικα από αυτά είχε αποβεί καταστροφική. Όχι γιατί ήταν κακός οδηγός, κάθε άλλο... Απλά ήταν καταστροφέας.Τα κείμενά του ήταν ξεχωριστά και πίσω από τις λέξεις διέκρινες πάντα μια απαισιοδοξία την οποία ο ίδιος δικαιολογούσε λέγοντας ότι προβλέπει τα δεινά που θα έρθουν και εμείς δεν τα βλέπουμε. Ίσως γι΄αυτό ονόμαζε συχνά - πυκνά τον εαυτό του (με ένα τόνο έπαρσης) «μάντη Κάλχα». Η αλήθεια είναι πως σε πολλά από όσα έλεγε έπεσε μέσα.
Έγραφε για τις αξίες που χάνονται, το φτηνό lifestyle που θα μας κυριεύσει την εποχή της αστακομακαρονάδας και πολλές φορές απαξίωνε με εξαιρετικά υποτιμητικό τρόπο τα ίδια τα αυτοκίνητα, αυτά που στην ουσία ήταν ο μεγάλος του έρωτας, για τον τρόπο που τα λανσάριζε το μάρκετινγκ της εποχής.
Κώστας Καββαθάς: Από τις αλάνες του Νέου Κόσμου στην κορυφή του ειδικού Τύπου

Σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.
Από τα αυτοκίνητα στα αεροπλάνα και με όχημα το περιοδικό «Πτήση» και κίνητρο την αγάπη του για τις... πετομηχανές, βρέθηκε να πετά με 28 τύπους μαχητικών, να αιωρείται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και να πετά στα όρια του διαστήματος με ένα MIG 25 από μια ρωσική βάση. Στο μεταξύ είχε αποκτήσει και πτυχίο χειριστού ελικοπτέρου και μονοκινητήριου αεροπλάνου.Αυθεντικός, παθιασμένος, πρωτοπόρος σε ότι καταπιανόταν με επιμονή στις απόψεις του, ήταν ταυτόχρονα και εξαιρετικά σνομπ αν κάτι δεν συμβάδιζε με τις δικές του αξίες ή απλά δεν του άρεσε.«Με όλους αυτούς θα πάμε αποστολή στην Ιταλία; Πηγαίνετε εσείς κύριε Τ, εγώ δεν θα έρθω», και έφευγε από το αεροδρόμιο λίγο πριν την πτήση αφήνοντας «παγωτό» τους ανθρώπους που τον είχαν καλέσει. Για έναν παράξενο λόγο όμως, κανείς δεν του κρατούσε κακία. Όλοι δέχονταν τις παραξενιές του με ένα συγκαταβατικό χαμόγελο. Ήταν η εποχή της παντοδυναμίας του, που οι 4Τροχοί σάρωναν σε πωλήσεις με τον ανταγωνισμό πολύ πίσω. Ποιος θα τον αμφισβητούσε;Κάποιοι έλεγαν πως πίσω από αυτό το σνομπ «κάνω πως δεν σε βλέπω», κρυβόταν ο αληθινός του χαρακτήρας. Είναι ντροπαλός, έλεγαν. Μπορεί, αλλά μάλλον όχι.
Πάντως όταν ήταν στις καλές του, βαριόσουν να ακούς ιστορίες. Ιστορίες που σε πολλές περιπτώσεις είχαν μεγάλες δόσεις υπερβολής, όλες συνυφασμένες με δικά του «κατορθώματα». Όπως για παράδειγμα ότι με ένα 36άρι φιλμ φωτογράφησε όλο το Ράλι Ακρόπολις, την ώρα που οι φωτογράφοι του περιοδικού σπαταλούσαν μπόλικα καρούλια, ή το πώς σε δύο μέρες πρόλαβε και πήγε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο, έκανε όλη τη δουλειά και γύρισε. Και όταν του έλεγες πως αυτά δεν γίνονται σου απαντούσε «δεν υπολογίσατε τη διαφορά της ώρας», γελούσε και άλλαζε κουβέντα, περιγράφοντας πώς έδεσε μια φωτογραφική μηχανή πάνω σε ένα δένδρο και στη συνέχεια οδηγούσε γύρω - γύρω ένα αυτοκίνητο και το φωτογράφιζε. Αν προσπαθήσεις να το κάνεις εικόνα δεν γίνεται, αλλά για τον Καββαθά όλα γίνονταν ή καλύτερα όλα μπορούσε να τα κάνει εκείνος με τον δικό του τρόπο. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας του. «Εγώ μπορώ». Και η αλήθεια είναι πως πολλά τα μπόρεσε.
Δεν έπινε, δεν κάπνιζε, κάποτε κυκλοφορούσε με μια πίπα αλλά μάλλον ήταν περισσότερο θέμα στιλ που σύντομα απέρριψε και οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν η υγεία του άρχισε να τον ταλαιπωρεί.
Ακόμη και τότε όμως, όταν μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, επέμενε πως ο θάνατος είναι ένα λάθος λογισμικού.
Κώστας Καββαθάς: Από τις αλάνες του Νέου Κόσμου στην κορυφή του ειδικού Τύπου

Είχε πάντα τουλάχιστον έναν σκύλο και ουκ ολίγες γάτες. Η αγάπη του για τα κατοικίδια ήταν πολύ μεγάλη.
Ωστόσο, όσο καλός δημοσιογράφος ήταν, τόσο κακός επιχειρηματίας αποδείχθηκε. Η εποχή του Χρηματιστηρίου, και κάποιες λάθος δικές του επιλογές (και της συζύγου του), έφεραν την «Τεχνικές Εκδόσεις» στα πρόθυρα της πτώχευσης. Αποκορύφωμα η επιμονή του να αποκτήσει εταιρικό μερίδιο σε μια εκτυπωτική εταιρεία, επιλογή που αποδείχθηκε τεράστιο φιάσκο. Όμως όσο και αν προσπάθησαν οι τότε συνεργάτες του να τον αποτρέψουν εκείνος δεν άλλαξε ποτέ γνώμη γιατί... «εγώ ξέρω».Αυτή του η επιλογή ήταν και το κερασάκι στην τούρτα της κατάρρευσης από την οποία κλήθηκε να τον σώσει η εξαγορά των Τεχνικών Εκδόσεων από τον κραταιό τότε Ομιλο Λυμπέρη. Η συνέχεια είναι γνωστή. Η οικονομική κρίση χτύπησε σκληρά τη χρυσή αγορά του lifestyle, που κατέρρευσε με πάταγο παρασύροντας και τις Τεχνικές Εκδόσεις.
Οι 4ΤΡΟΧΟΙ και μαζί 2-3 άλλα περιοδικά όπως η Πτήση και ο Ηχος, διασώθηκαν μετά από πολλές περιπέτειες, όμως ο πεισματάρης Καββαθάς ουδέποτε δέχτηκε πως για ό,τι έγινε είχε μερίδιο ευθύνης.
Αλλωστε, αν το παραδεχόταν δεν θα ήταν ο Καββαθάς...Όπως και νάχει, ο Κώστας Καββαθάς δίκαια κατέχει τον τίτλο του Πατριάρχη του ειδικού Τύπου, όντας ο άνθρωπος που απογείωσε τη δημοσιογραφία του αυτοκινήτου και την ξεκόλλησε από το μικρό και ταπεινό πλαίσιο της λαμαρίνας, του μπουζί και του λάστιχου. 
Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 11, Απριλίου στις 11:30 το πρωί στο χωριό Βυτιναίικα κοντά στον Πύργο Ηλείας, δίπλα στον οικογενειακό τάφο του πατέρα του.
Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να προσφερθούν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Νίκος Πορτοκάλογλου: Μέσα από την τραπ νομιμοποιούνται πράγματα που είναι απαράδεκτα (Βίντεο)
  • Πάρος – Κακοκαιρία: Χωρίς νερό για ώρες Παροικία, Νάουσα και άλλες περιοχές – Έσπασε κεντρικός αγωγός του δικτύου ύδρευσης
  • Πανελλήνια συνάντηση των Δήμων για τα προβλήματα σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα
  • Συνελήφθη ο επιδειξίας του Περιστερίου - Με δόλωμα γυναίκες αστυνομικούς τον «παγίδευσαν»
  • Πάρος: Γνωστή για την αποκλίνουσα συμπεριφορά της η ομάδα παιδιών που μαχαίρωσε τους δύο άνδρες στη Μάρπησσα
  • Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός του διαμερίσματος στους Αμπελόκηπους - 30 ετών, από τον Πειραιά (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Άλιμος: Άγρια ληστεία στο σπίτ...
Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ κατά Πορτοσάλ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα 23χρονος ηδονοβλεψίας – Αναγνωρίστηκε από δεκάδες γυναίκες – θύματα

Πάρος: Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμ...

17 Μαϊος 2025
Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

23 Μαϊος 2025
Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατοίκων με νέους που δεν το εγκαταλείπουν (βίντεο)

Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατ...

17 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ο Β. Κικίλιας σε επιχειρησιακή άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής ενέργειας από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Ο Β. Κικίλιας σε επιχειρησιακή άσκη...

23 Μαϊος 2025
Πάρος: Εκπληκτικό ρεμέτζο 2' λεπτών του Blue Star Naxos (βίντεο)

Πάρος: Εκπληκτικό ρεμέτζο 2' λεπτών...

23 Μαϊος 2025
Σχοινούσα: Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε δύο πασίγνωστους εφοπλιστές για αχαιοκαπηλία (βίντεο)

Σχοινούσα: Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών...

23 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ