Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται αστάθεια από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών, σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, στην κεντρική Στερεά, στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Από Πέμπτη και μετά θα σημειώνονται φαινόμενα. Η συγκεκριμένη ημέρα αναμένεται έντονη αστάθεια μεσημέρι και απόγευμα και όχι μόνο στα ορεινά.
«Τα φαινόμενα δεν θα είναι πολύ έντονα και κυρίως δεν θα είναι συνεχόμενα και θα είναι τοπικά», εξήγησε η μετεωρολόγος.
Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες – Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Ο καιρός την Τετάρτη 23-04-2025
Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια πελάγη σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στη βορειοανατολική χώρα θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 24 και κατά τόπους τους 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Πέμπτη 24-04-2025
Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού το βράδυ στις περισσότερες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Ο καιρός την Παρασκευή 25-04-2025
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός το Σάββατο 26-04-2025
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού το βράδυ στα δυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στα δυτικά σε βορειοδυτικούς. Στα βορειοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.