300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Δ. Μιχαηλίδου στο ΕΡΤnews: Ξεκινάμε με 2.500 κατοικίες για κοινωνική αντιπαροχή (βίντεο)

21 Οκτωβρίου 2025 14:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ
Δ. Μιχαηλίδου στο ΕΡΤnews: Ξεκινάμε με 2.500 κατοικίες για κοινωνική αντιπαροχή (βίντεο)

test2

test2

Στη δημιουργία χιλιάδων κοινωνικών κατοικιών μέσω κοινωνικής αντιπαροχής και προγράμματα που στοχεύουν στην ανακούφιση των ενοικιαστών, των πολύτεκνων και των ευάλωτων οικογενειών αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,

Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Live Νοw» του ΕΡΤnews αποκαλύπτοντας ότι ξεκινούν με 2.500 κατοικίες με στόχο να φτάσουν τις 4.000.

Μιλώντας για το ολοκληρωμένο σχέδιο στέγασης που προωθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο για να στηρίξει τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ενοικίων η κα Μιχαηλίδου παραδέχθηκε ότι «το στεγαστικό είναι από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχει ένας Έλληνας και μια Ελληνίδα σήμερα στην καθημερινότητά τους, ειδικά όσοι ζουν στο ενοίκιο».

Για αρχή, όπως δήλωσε, την 1η Νοεμβρίου ξεκινάει η επιστροφή ενός από τα δώδεκα ενοίκια. «Είναι πολλά αυτά που κάνουμε, αλλά ακόμα περισσότερα αυτά που πρέπει να κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Απαντώντας για την κοινωνική αντιπαροχή και το εάν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός που μπορεί να ανακοινώσει δήλωσε: «Ξεκινάμε με 2.500 κατοικίες για κοινωνική αντιπαροχή με κοινωνικό μίσθωμα. Βάζουμε ακίνητα του πρώην ΟΕΚ και λέμε ότι σε αυτά θα φτιαχτούν 4.000 ακίνητα, αρκετά από αυτά που θα έρθουν στο Δημόσιο». Κάνοντας λόγο για «συντονισμένη προσπάθεια» των υπουργείων Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής ώστε «κανένα ακίνητο του Δημοσίου να μην ρημάζει, αλλά να αξιοποιείται υπέρ των πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη» η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στο ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν όσοι επιλεγούν να μείνουν σε αυτά.

Ειδικότερα, όπως είπε στην εκπομπή Live Now τα κριτήρια θα είναι τόσο εισοδηματικά όσο και κοινωνικά, με έμφαση σε πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές και οικογένειες που έχουν μέλη με αναπηρία ενώ οι δικαιούχοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα μετά από μία δεκαετία να αποκτήσουν την κατοικία.

«Τα ακίνητα αυτά θα παραχωρηθούν σε πολίτες με κοινωνικό μίσθωμα, το οποίο θα είναι «κάτω από το μίσθωμα της αγοράς και προσαρμοσμένο στο εισόδημα κάθε δικαιούχου», σημείωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής, Γιώργο Κακούση και Νικολέττα Κρητικού, για τις σχολάζουσες κληρονομιές η κα Μιχαηλίδου τόνισε: «Θέλουμε να μειώσουμε τη στεγαστική πίεση στις περιοχές, εκεί όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο», προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση «θα λαμβάνεται υπόψη και η εντοπιότητα, ώστε τα ακίνητα να δίνονται σε κατοίκους της ίδιας περιοχής, δεν θα πάς από την Καβάλα στην Αθήνα».

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια η κα Μιχαηλίδου απάντησε ότι ο πήχης θα μπει εκεί που είναι και σε άλλα προγράμματα τα οποία ήδη τρέχουν: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος ζορίζεται και θέλει βοήθεια από εμάς, είτε γίνεται σε μορφή επιδομάτων για τους πιο ευάλωτους, είτε γίνεται σε μορφή παροχής στεγαστικών υπηρεσιών και προγραμμάτων, εκεί κάπου για να υπάρχει και συνοχή στο κυβερνητικό πρόγραμμα, θα αγκυρωθεί και αυτή η λογική».

Αναφερόμενη στο κοινωνικό μίσθωμα και το εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο μελλοντικά το Κράτος τα χαρίσει στους δικαιούχους απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «το ζητούμενο είναι να υπάρχει ένα κοινωνικό μίσθωμα, το οποίο είναι μπορεί να το αντέξει ο άλλος σε σχέση με τον μισθό του. Είναι πολύ σημαντικό να είναι κάτω από το μίσθωμα της αγοράς».

Σχετικά με το πρόγραμμα για την πρώιμη παιδική παρέμβαση που αφορά 2.500 παιδιά η κα Μιχαηλίδου δήλωσε πώς είναι ένα «προσωπικό της στοίχημα» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά τα οποία είναι στο φάσμα του αυτισμού και οι οικογένειές τους είναι πια πάρα πολλές στη χώρα και η πολιτεία πρέπει να τους στηρίξει έτσι ώστε πριν την ηλικία των 6 να μπορούν τα παιδιά αυτά να δουλευτούν εντός οικογενειακού πλαισίου».

Μάλιστα, όπως τόνισε, αυτή είναι η μεγάλη καινοτομία. «Πέραν από τις θεραπείες που ήδη λαμβάνουν μέσω ΕΟΠΠΥ, πέραν από τις δομές στις οποίες μπορούν να πηγαίνουν, θα λαμβάνουν 800 ευρώ το μήνα για είκοσι συνεδρίες, οι οποίες θα γίνονται επί το πλείστον στο σπίτι τους, μπορεί και σε κάποια παιδική χαρά να πάει ο ψυχολόγος, αλλά είναι συνεδρίες που γίνονται τριγωνικά με τους ειδικούς, με την οικογένεια και με το ίδιο το παιδί».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα για την προσβασιμότητα κατ’οικον διευκρινίζοντας ότι οι δικαιούχοι επιδοτούνται με 14.500 ευρώ για παρεμβάσεις. «Είναι έργο του ταμείου ανάκαμψης. Με 2.500 δικαιούχους είχαμε 5.500 αιτήσεις. Ο πρωθυπουργός είπε θα τους καλύψουμε και τους 5.500 αν χρειαστεί» τόνισε η κα Μιχαηλίδου.

«Αμιγώς ιστορικό και εθνικό μνημείο ο Άγνωστος Στρατιώτης»

Μιλώντας για τη σημερινή τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή για τον Άγνωστο Στρατιώτη η κα Μιχαηλίδου τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «είναι μια αντιπαράθεση που δεν θα έπρεπε να υπάρχει». Όπως τόνισε, «το Μνημείο πρέπει να υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε, να τιμά δηλαδή όλους όσοι έχουν πέσει, όλους όσοι έχουν πολεμήσει για την πατρίδα μας. Είναι ένα αμιγώς ιστορικό και εθνικό μνημείο. Αυτό μπορεί να γίνεται παράλληλα με όσους από εμάς, όσοι θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών αυτών που αδίκως χάθηκαν στα Τέμπη».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Στα «σκαριά» νέο επίδομα ενοικίου 200 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους - Οι δικαιούχοι (Βίντεο)
  • Γ.Γ. Στεγαστικής Πολιτικής στο ΕΡΤnews για κοινωνική αντιπαροχή (βίντεο)
  • Δ. Μιχαηλίδου: Δημιουργία 1.000 νέων κατοικιών – Νέο επίδομα σε δημόσιους υπαλλήλους που μετακινούνται εκτός αστικού ιστού (βίντεο)
  • Έρχεται η «κοινωνική αντιπαροχή»: Στόχος η αύξηση νέων και οικονομικά προσιτών κατοικιών για τις ευάλωτες ομάδες (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Σκρέκας στο ΕΡΤnews: Το Μνημεί...
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Δημοτικό Συμβούλιο: Επιχείρηση ζητά βάσει νόμου από το Δήμο το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ! (Βίντεο)

Πάρος – Δημοτικό Συμβούλιο: Επιχείρ...

16 Οκτωβρίου 2025
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Πάρ...

17 Οκτωβρίου 2025
Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος στη θέση του εκλιπόντος Πάνου Κεμπάμπη

Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός...

16 Οκτωβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Παρέμβαση Μάρκου Καφούρου για την ίση νομική και οικονομική αντιμετώπιση των υπαλλήλων των Περιφερειών στους περιβαλλοντικούς ελέγχους

Παρέμβαση Μάρκου Καφούρου για την ί...

21 Οκτωβρίου 2025
Αργολίδα: Οι λαγοκέφαλοι απειλούν το θαλάσσιο οικοσύστημα - Σε απόγνωση οι ψαράδες (βίντεο)

Αργολίδα: Οι λαγοκέφαλοι απειλούν τ...

21 Οκτωβρίου 2025
Οι Glitter Grotesque επιστρέφουν με τη λαμπερή ρετρό παράσταση «From Cabaret to Rock n roll ...and Αll that Jazz!» στο Τρένο στο Ρουφ

Οι Glitter Grotesque επιστρέφουν με...

21 Οκτωβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ