300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλιματική Κρίση και Πολιτική Προστασία – Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες

02 Μαρτίου 2026 13:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιματική Κρίση και Πολιτική Προστασία – Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Διαπιστώνοντας την αυξημένη συχνότητα εκδήλωσης φυσικών καταστροφών στο σύνολο σχεδόν της χώρας και τις σημαντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις υποδομές και τις καθημερινές δραστηριότητες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας οργάνωσε το θεματικό συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Κρίση και Πολιτική Προστασία 

Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες» που επικεντρώθηκε στα ζητήματα προσαρμογής των Δήμων στις απαιτήσεις της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας μέσω εκπαίδευσης και νέων τεχνολογιών.

Εισαγωγή- Γενικά Στοιχεία
Η κλιματική κρίση συνιστά πλέον διαρκή και δομική παράμετρο άσκησης δημόσιας πολιτικής. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι εκτεταμένες πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι παρατεταμένοι καύσωνες και λοιποί φυσικοί κίνδυνοι, επηρεάζουν άμεσα τις τοπικές κοινωνίες, τις υποδομές, την οικονομική δραστηριότητα, την χωρική και κοινωνική συνοχή. Στο πλαίσιο αυτό, οι Δήμοι καλούνται να ανταποκριθούν σε αυξημένες απαιτήσεις πρόληψης, ετοιμότητας, απόκρισης και αποκατάστασης.

Η Πολιτική Προστασία δεν περιορίζεται στους φυσικούς κινδύνους, αλλά περιλαμβάνει και την πρόληψη και διαχείριση τεχνολογικών ή βιομηχανικών ατυχημάτων, τα οποία δύνανται να επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον και στη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

Η αρμοδιότητα ελέγχου, αδειοδότησης και εποπτείας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανήκει στα καθ’ ύλην αρμόδια κρατικά όργανα. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, οι Δήμοι οφείλουν να διασφαλίζουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, μέσω επικαιροποιημένων τοπικών σχεδίων, ενταγμένων και χρηματοδοτούμενων από τον Εθνικό- περιφερειακό σχεδιασμό, με ενσωμάτωση σχετικών σεναρίων στις ασκήσεις πολιτικής προστασίας και πρόβλεψης διαδικασιών έγκαιρης ενημέρωσης και προστασίας του πληθυσμού σε περίπτωση συμβάντος.

Η συστηματική συνεργασία και η έγκαιρη ανταλλαγή πληροφόρησης μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνιστούν βασική προϋπόθεση για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας.

Η εμπειρία των τελευταίων ετών καταδεικνύει ότι, παρά τη θεσμική πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η εφαρμογή της πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις που αφορούν κυρίως την επάρκεια πόρων, την οργανωτική ετοιμότητα και την επιχειρησιακή συνέχεια. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους δεν συνοδεύθηκε, μέχρι σήμερα, από αντίστοιχη ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού, χρηματοδότησης και τεχνικής υποστήριξης.

Ιδιαίτερα οι μικροί, ορεινοί και νησιωτικοί Δήμοι έχουν αυξημένη τρωτότητα, χωρίς να διαθέτουν πάντοτε τις αναγκαίες διοικητικές και οικονομικές δυνατότητες για την πλήρη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους. Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι η αποτελεσματική Πολιτική Προστασία προϋποθέτει σταθερό θεσμικό πλαίσιο, σαφή κατανομή αρμοδιοτήτων και ουσιαστική πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης, Περιφερειών και Δήμων.

Εκπαίδευση- Νέες Τεχνολογίες
Η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των Δήμων δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά στη θεσμική πρόβλεψη αρμοδιοτήτων. Προϋποθέτει συστηματική, διαρκή και πιστοποιημένη εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων στελεχών. Η εκπαίδευση πρέπει να αφορά:

τους αιρετούς, οι οποίοι καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις υπό συνθήκες πίεσης και αβεβαιότητας,
τα υπηρεσιακά στελέχη, που διαχειρίζονται επιχειρησιακά σχέδια και συντονίζουν πολλαπλούς φορείς,
το τεχνικό προσωπικό και τους εργαζομένους πρώτης γραμμής,
καθώς και τις πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες.
Η εκπαίδευση οφείλει να είναι δομημένη, θεσμοθετημένη και χρηματοδοτούμενη, να βασίζεται σε τυποποιημένα πρωτόκολλα, να περιλαμβάνει ασκήσεις ετοιμότητας, προσομοιώσεις σεναρίων και αξιολόγηση αποτελεσμάτων. Παράλληλα, είναι αναγκαία η δημιουργία ενιαίου πλαισίου πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και η επιχειρησιακή επάρκεια των στελεχών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εξίσου καθοριστικός είναι ο ρόλος των νέων τεχνολογιών. Η σύγχρονη Πολιτική Προστασία οφείλει να αξιοποιεί:

γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (GIS) για τη χαρτογράφηση κινδύνων και την ιεράρχηση παρεμβάσεων,
συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο
μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και άλλα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα,
ψηφιακές πλατφόρμες διαχείρισης συμβάντων και συντονισμού φορέων,
εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για πρόβλεψη κινδύνων και βελτιστοποίηση πόρων,
καθώς και εφαρμογές ενημέρωσης και ειδοποίησης πολιτών.
Ωστόσο, η τεχνολογία δεν αποτελεί αυτοτελώς λύση. Η αποτελεσματική αξιοποίησή της προϋποθέτει κατάλληλη εκπαίδευση των χρηστών, τεχνική υποστήριξη, διαλειτουργικότητα συστημάτων και διασφάλιση κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, είναι κρίσιμη η εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης όλων των Δήμων στα τεχνολογικά εργαλεία, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία ανισοτήτων μεταξύ Δήμων με διαφορετικό επίπεδο πόρων και τεχνικής ωριμότητας.

Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι η επένδυση στην εκπαίδευση και την τεχνολογία δεν αποτελεί συμπληρωματική επιλογή, αλλά βασική προϋπόθεση μετάβασης σε ένα σύγχρονο, προληπτικό και ανθεκτικό μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Η ενίσχυση της ψηφιακής ετοιμότητας των Δήμων και η καλλιέργεια κουλτούρας πρόληψης αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Νόμος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ενεργή μάχη»
Αναφορικά με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ενεργή Μάχη», οι θέσεις της ΚΕΔΕ ενσωματώθηκαν , σε συνέχεια διαρκών και ουσιαστικών διαβουλεύσεων με το αρμόδιο Υπουργείο.

Ζητούμενο είναι η εφαρμογή του νόμου με την ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης με μέσα ,εργαλεία, οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Παράλληλα στη διαμόρφωση των δευτερογενών ρυθμίσεων να διατηρηθεί ο ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με τη ΚΕΔΕ στα θέματα αρμοδιότητας των Δήμων.

Περαιτέρω θέσεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.
Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας
Οι εθελοντικές οργανώσεις αποτελούν ουσιώδη επιχειρησιακό πυλώνα. Προτείνεται:

Η θέσπιση ειδικού τύπου πινακίδας κυκλοφορίας για τα οχήματα και μηχανήματα που ανήκουν σε εθελοντικές ομάδες, προκειμένου να διασφαλίζεται η διακριτότητά τους.
Η πλήρης και ενιαία εφαρμογή της απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που ανήκουν και παραχωρούνται από τους Δήμους σε εγγεγραμμένες οργανώσεις του Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα κανονιστική ρύθμιση.
Ήδη με την πρόσφατη ΚΥΑ (Αριθ. ΦΕΚ: Β΄7066/29-12-2025) προβλέπεται η απαλλαγή οχημάτων εγγεγραμμένων στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Η πρόβλεψη αυτή πρέπει να εφαρμόζεται ενιαία και χωρίς ερμηνευτικές αποκλίσεις.
Συμβάσεις Εποχικού Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας
Προτείνεται:

Η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων διάρκειας έως έξι (6) μηνών, ώστε να καλύπτεται πλήρως η επίσημη αντιπυρική περίοδος.
Η εξαίρεση της συγκεκριμένης κατηγορίας προσωπικού από την υποχρεωτική μεσολάβηση δωδεκάμηνου διαστήματος πριν από νέα σύμβαση, προκειμένου να διασφαλίζεται η διατήρηση έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού.
Αυτοτελή Τμήματα Πολιτικής Προστασίας
Η πρόβλεψη για σύσταση Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Δήμο αξιολογείται θετικά. Ωστόσο απαιτούνται:

Επικαιροποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) βάσει τεκμηριωμένης εκτίμησης κινδύνων.
Καθορισμός ελάχιστων απαιτούμενων οργανικών θέσεων ανά Δήμο.
Ειδικές προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ αποκλειστικά για τη στελέχωση των εν λόγω Τμημάτων.
Πρόβλεψη ειδικών κριτηρίων μοριοδότησης για προσωπικό με συναφή εμπειρία.
Διαρκής εξειδικευμένη εκπαίδευση και πιστοποίηση γνώσεων.
ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας
Η ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει το αίτημα μετατροπής της ΣΑΤΑ πυροπροστασίας σε ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας, με:

Κατανομή της χρηματοδότησης σε δύο δόσεις.
Δυνατότητα σύνδεσης της δεύτερης δόσης με σύναψη εξάμηνων συμβάσεων για δράσεις πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Προτείνεται ο άμεσος σχεδιασμός ειδικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με αποκλειστική στόχευση στην Πολιτική Προστασία, για την ενίσχυση δράσεων πρόληψης, καθαρισμού και επιχειρησιακής υποστήριξης, έως την πλήρη στελέχωση των μόνιμων δομών.

Ειδικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Εφαρμογής του Νόμου
Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες υποχρεώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο (τοπικά σχέδια, κέντρα επιχειρήσεων, έλεγχοι συμμόρφωσης, συμμετοχή σε στρατηγικά σχέδια), κρίνεται αναγκαία:

Η θέσπιση ειδικού προγράμματος υποστήριξης εφαρμογής με κοστολογημένες δράσεις.
Η διασφάλιση χρηματοδότησης από τα αρμόδια Υπουργεία.
Η δυνατότητα συνδρομής του Πράσινου Ταμείου.
Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ΚΕΔΕ και ΙΤΑ, με αντικείμενο την ανάπτυξη πρότυπων σχεδίων, μεθοδολογικών εργαλείων και ψηφιακών εφαρμογών.
Ανθεκτικότητα των πόλεων και των οικισμών
Η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη κατανομή και την αξιοποίηση του τέλους ανθεκτικότητας που εισπράττετε από τις τουριστικές επιχειρήσεις

Βασική μας διεκδίκηση θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού που θα τροφοδοτείται από το τέλος ανθεκτικότητας και θα καλύπτει ειδικά έργα και δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανθεκτικότητα των πόλεων και των οικισμών μας.
Από το πόρο αυτό θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν στο επίπεδο του κάθε Δήμου, τα Σχέδια Αστικής Ανθεκτικότητας που προβλέπονταν να εκπονηθούν σε κάθε Δήμο μέχρι τις 31/5/2025 βάσει του Άρθρου 45 του Ν. 5106/2024.
Συμπερασματικά
Η Πολιτική Προστασία συνιστά συλλογική ευθύνη όλων των επιπέδων διακυβέρνησης. Οι Δήμοι, λόγω της εγγύτητάς τους στον πολίτη, διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην πρακτική εφαρμογή της. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί σαφές θεσμικό πλαίσιο, επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμες δομές, κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, καινοτόμες τεχνολογίες και ουσιαστική εκπαίδευση των εμπλεκόμενων φορέων.

Η πρόληψη και ο περιορισμός των συνεπειών φυσικών καταστροφών αποτελούν επένδυση στη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και στην εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ κ. Βλάση Σιώμου στην έναρξη του Συνεδρίου

Αγαπητές και αγαπητοί Σύνεδροι

Σας καλωσορίζω στις εργασίες του Θεματικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με θέμα «Κλιματική Κρίση και Πολιτική Προστασία – Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες», που διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πρόληψης, της ετοιμότητας, της άμεσης απόκρισης και της αποκατάστασης των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Ως Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να μιλάμε με ουσιαστικό και τεκμηριωμένο λόγο, καταθέτοντας συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις και λύσεις. Η απλή καταγραφή των προβλημάτων δεν επαρκεί. Απαιτείται συντονισμένη δράση, θεσμική συνέπεια και σαφές πλαίσιο ευθυνών και αρμοδιοτήτων.

Οι Δήμοι καλούνται να διαχειριστούν σύνθετους κινδύνους, με περιορισμένους πόρους, αυξημένες αρμοδιότητες και υψηλές προσδοκίες από τις τοπικές κοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό, η ΚΕΔΕ έχει σταθερά αναδείξει την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στον εθνικό σχεδιασμό για την Πολιτική Προστασία και την κλιματική προσαρμογή.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης προϋποθέτει ισχυρούς Δήμους, με επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση, σαφές θεσμικό πλαίσιο και ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Χωρίς τους αναγκαίους πόρους και ξεκάθαρες αρμοδιότητες, οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν με συνέπεια στις αυξημένες απαιτήσεις της πρόληψης, της ετοιμότητας και της διαχείρισης κρίσεων.

Καθοριστικό ρόλο έχει η εκπαίδευση, η οποία δεν αποτελεί συμπληρωματική δράση, αλλά βασικό εργαλείο πρόληψης, ετοιμότητας και αποτελεσματικής διαχείρισης κρίσεων σε τοπικό επίπεδο.

Η διαρκής ενίσχυση γνώσεων των στελεχών της Αυτοδιοίκησης συμβάλλει στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων,

στον καλύτερο συντονισμό και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν βασικό πυλώνα μιας σύγχρονης Πολιτικής Προστασίας πρόληψης, με έμφαση στα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, στα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και στη στοχευμένη εκτίμηση κινδύνων, ενισχύοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τη συνεχή κατάρτιση των στελεχών και την αποτελεσματική αποκατάσταση των συνεπειών.

Με τη συμμετοχή της Πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας και των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, στοχεύουμε στη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου κατανόησης και συνεργασίας, ώστε το παρόν Συνέδριο να αποτελέσει έναν ουσιαστικό χώρο διαλόγου, ανταλλαγής εμπειριών και ανάδειξης καλών πρακτικών, με συμπεράσματα που θα λειτουργήσουν ως πολύτιμος οδηγός για τις επόμενες παρεμβάσεις και διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στόχος μας είναι μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ανθεκτική, σύγχρονη και καινοτόμος, που θα μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά την ανθρώπινη ζωή, το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ν. Δένδιας: «Στέλνουμε δύο φρε...
Η Κύπρος ευχαρίστησε την ελλην... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Λ.Σ Πάρου: Φτάσαμε στο...Αμήν - Η κατάσταση του οδικού δικτύου στην Πάρο έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.

Λ.Σ Πάρου: Φτάσαμε στο...Αμήν - Η κ...

24 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος: Κατακρήμνιση ακτής και αδυναμία πρόσβασης σε παραλία του νησιού λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας (Bίντεο)

Πάρος: Κατακρήμνιση ακτής και αδυνα...

24 Φεβρουαρίου 2026
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος -16- ατόμων που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη διαρρήξεων οικιών, κλοπών οχημάτων

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότη...

26 Φεβρουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Τέταρτο νεκρό Αμερικανό στρατιώτη μετά τις επιθέσεις του Ιράν, ανακοίνωσε η CENTCOM (βίντεο)

Τέταρτο νεκρό Αμερικανό στρατιώτη μ...

02 Μαρτίου 2026
Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου για συμμετοχή τους στον  Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας 2026

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς του...

02 Μαρτίου 2026
Η Κύπρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή ελληνικών φρεγατών και F-16 (βίντεο)

Η Κύπρος ευχαρίστησε την ελληνική κ...

02 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ