300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

skandalis new logo

Χρίστος Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της Πολιτείας όσον αφορά στους αυτοκινητόδρομους

13 Μαρτίου 2026 14:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ
  • ΒΟΑΚ
  • ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ
Χρίστος Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της Πολιτείας όσον αφορά στους αυτοκινητόδρομους

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Την πρόοδο του εκτεταμένου προγράμματος έργων που υλοποιείται στην Κρήτη ανέδειξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, κατά την τοποθέτησή του στο «Crete Forward: Experience, Culture and Connection», στο πλαίσιο συζήτησης που διοργάνωσαν η ιστοσελίδα travel.gr σε συνεργασία με το Πρώτο Θέμα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως η Κρήτη βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποδομών που υλοποιούνται στη χώρα και ξεχωρίζουν τα δύο εμβληματικά έργα, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) και ο νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου στο Καστέλλι.

«Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της Πολιτείας όσον αφορά στους αυτοκινητόδρομους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.

Μιλώντας για τον νέο αυτοκινητόδρομο, σημείωσε ότι τα εργοτάξια λειτουργούν ήδη στα τμήματα Άγιος Νικόλαος – Νεάπολη και Νεάπολη – Χερσόνησος, αλλά και στις παρακάμψεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο που αφορούν στην κατασκευή του βασικού τμήματος Χανιά – Χερσόνησος, μήκους 157 χιλιομέτρων, το οποίο επεκτείνεται δυτικά με την προαίρεση για το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά, μήκους 30 χιλιομέτρων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση αξιοποιεί τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υλοποίηση του νέου οδικού άξονα, ο οποίος θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και της συνδεσιμότητας στο νησί.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν περιμένουμε μέχρι να φτιαχτεί ο καινούργιος δρόμος για να βελτιώσουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας. Προχωράμε σε άμεσες παρεμβάσεις», τόνισε ο κ. Δήμας.

Σχετικά, πρόσθεσε ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έργα βελτίωσης σε επτά σημεία υψηλής επικινδυνότητας του υφιστάμενου δικτύου με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

«Τα μέτρα είναι σε ισχύ στα τμήματα Κολυμπάρι – Χανιά και ΧΥΤΑ Ηρακλείου – Λινοπεράματα. Πρόσφατα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για την εκκίνηση των παρεμβάσεων σε τρία ακόμη τμήματα υψηλής επικινδυνότητας: Σούδα – Γεωργιούπολη, Ρέθυμνο – Γεροπόταμος και Πετρές – Ατσιπόπουλο, ενώ δρομολογείται και για τα άλλα δύο τμήματα: Κίσσαμος – Κολυμπάρι και Γεροπόταμος – ΧΥΤΑ Ηρακλείου», συμπλήρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφερόμενος στον νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλλι, δήλωσε πως θα είναι το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της χώρας και η πρόοδος του έργου έχει φτάσει, σήμερα, σχεδόν στο 70%.

Παράλληλα, ο κ. Δήμας τόνισε ότι υπεγράφη πρόσφατα συμφωνία για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού αεροναυτιλίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ICAO, EASA και EUROCONTROL, ώστε να εγκατασταθούν στο νέο αεροδρόμιο τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.

Ερωτηθείς για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων αεροναυτιλίας της χώρας, ο Υπουργός σημείωσε ότι εφαρμόζεται το Σχέδιο Δράσης που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το EUROCONTROL και τον EASA, το οποίο προβλέπει τόσο τον διοικητικό εκσυγχρονισμό της ΥΠΑ όσο και την αναβάθμιση των τεχνολογικών συστημάτων αεροναυτιλίας.

Το δεύτερο σκέλος, όπως ανέφερε ο κ. Δήμας, περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων ραντάρ, πομποδεκτών VHF, συστημάτων VoIP και Data Link, καθώς και την προμήθεια νέου Συστήματος VCRS για τα Κέντρα Ελέγχου Αθηνών και Μακεδονίας.

Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η ενίσχυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού όπως οι νέοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Δήμας, τόνισε: «Με τον ΒΟΑΚ, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, τα έργα διαχείρισης υδάτων, τις ανακαινίσεις σχολείων και άλλα σημαντικά τοπικά έργα, δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποδομών που στηρίζει την οικονομία, ενισχύει την ασφάλεια και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στην Κρήτη».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Χρίστος Δήμας: «Επενδύουμε σε σύγχρονες αεροπορικές υποδομές και διεθνή συνδεσιμότητα»
  • Σοκάρει το θανατηφόρο τροχαίο στον ΒΟΑΚ (βίντεο)
  • Σοκαριστικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, τα τρία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
  • Υπογραφή σύμβασης για τον ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για την Κρήτη, εκπληρώνουμε τη δέσμευση του 2019 (βίντεο και φωτό)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Eκδήλωση «Χωροταξικός Σχεδιασμ...
Chevron-Hellenic Energy: Κυρώθ... »
επιστροφή στην κορυφή

deya paros 26 new

gerolykoi poster 300x250
syrianos

kdepap xristougenna 2020

calypso

dauwin mobile 1

kdepap xristougenna 2020

patelis 2023

sigi ikthios new 26

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile2

cavo doro 22

epimelitirio3

parosmag new 2026

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος, Αντίπαρος: «Κόφτης» μπαίνει στις νέες τουριστικές επενδύσεις – Το Νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό αλλάζει όσα ξέραμε

Πάρος, Αντίπαρος: «Κόφτης» μπαίνει...

14 Μαϊος 2026
Πάρος: Ένα υπερπολυτελές «στολίδι» των θαλασσών και των κοσμοπολίτικων εμπειριών αφίχθη στο νησί

Πάρος: Ένα υπερπολυτελές «στολίδι»...

12 Μαϊος 2026
Αεροδιακομιδές ασθενών από τη Σαντορίνη και την Πάρο

Αεροδιακομιδές ασθενών από τη Σαντο...

13 Μαϊος 2026

Τελευταία Νέα

Η ΕΕ ξυπνά από το αμερικανικό όνειρο – η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει ρόλο;

Η ΕΕ ξυπνά από το αμερικανικό όνειρ...

18 Μαϊος 2026
Ευχαριστήριο «Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου – Αντιπάρου»

Ευχαριστήριο «Συλλόγου Εθελοντών Αι...

18 Μαϊος 2026
Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου – Όλα δείχνουν πως κατευθύνεται στο κόμμα Τσίπρα

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυ...

18 Μαϊος 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ