300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κωστής Χατζηδάκης: Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει τη μείωση του ΦΠΑ – Για Κοβέσι: «Να είμαστε σοβαροί και σεμνοί»

24 Απριλίου 2026 13:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
  • ΦΠΑ
  • ΚΟΒΕΣΙ
Κωστής Χατζηδάκης: Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει τη μείωση του ΦΠΑ – Για Κοβέσι: «Να είμαστε σοβαροί και σεμνοί»

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Δελφοί, 24 Απριλίου 2026 – Την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπερασπίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 25 Απριλίου.

Σε σχετικό ερώτημα γιατί η κυβέρνηση επιμένει να μην προχωρά σε μείωση των έμμεσων φόρων, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν επιλέγει την οριζόντια μείωση του ΦΠΑ για την αντιμετώπιση της πληθωριστικής κρίσης από το 2022 και μετά, καθώς, όπως είπε, εφαρμόζει άλλα μέτρα που φτάνουν πιο άμεσα στους καταναλωτές.

Ως παράδειγμα ανέφερε τις 83 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών των τελευταίων ετών. «Ο τρόπος αυτός εγγυάται ότι ο πολίτης έχει το όφελος που πρέπει, χωρίς να χάνεται σε ενδιάμεσους», σημείωσε, επικαλούμενος και μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία μόλις το 19% από τη μείωση του ΦΠΑ καταλήγει τελικά στους καταναλωτές.

Σε σχέση με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά και τις παρεμβάσεις που αναμένονται στη ΔΕΘ, ανέφερε: «Προχωράμε με σταθερά βήματα. Πέρυσι είχαμε πλεονάσματα πάνω από το αναμενόμενο και ό,τι μπορούσαμε να διαθέσουμε το διαθέσαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος». Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε ότι, κατά την εκτίμησή του, η κριτική που ασκείται συνδέεται και με τη συνολικότερη πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις κυβερνητικές επιλογές.

Για το θέμα του πραγματικού εισοδήματος είπε ότι, σύμφωνα με επανειλημμένες δημοσιεύσεις της ΕΛΣΤΑΤ, αυτό έχει αυξηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι πιο αντικειμενικός δείκτης είναι εκείνος της κατά κεφαλήν κατανάλωσης, ο οποίος κατατάσσει την Ελλάδα στην έκτη θέση από το τέλος στην Ευρώπη. «Δεν είναι στοιχείο που προσφέρεται για πανηγυρισμούς, αλλά απαντά στον ισχυρισμό ότι σε άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία, η κατάσταση είναι καλύτερη», σημείωσε.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στάθηκε επίσης στη σημαντική μείωση της ανεργίας, την οποία συνέδεσε με τη φιλοεπενδυτική πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι αυτή έχει και σαφές κοινωνικό αποτύπωμα. Όπως είπε, «προτεραιότητα για το διάστημα 2027-2031 θα είναι η έμφαση στην παραγωγικότητα και η δίκαιη διάχυση του πλούτου».

Σε ερώτηση για την πρόταση του Πρωθυπουργού περί ασυμβίβαστου ανάμεσα στην υπουργική και τη βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε ότι «όποιος πρωθυπουργός θέλει μπορεί να επιλέγει υπουργούς που δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές», επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αξιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό αυτή τη δυνατότητα. Όπως εξήγησε, στις χώρες όπου εφαρμόζεται αυτό το μοντέλο, το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι οι υπουργοί μπορούν να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους.

Τέλος, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση μελών της κυβέρνησης με την Ευρωπαία Εισαγγελέα, είπε ότι «η Ευρώπη δεν είναι τέλεια, όπως και καμία χώρα-μέλος της. Παρ' όλα αυτά, σεβόμαστε το ευρωπαϊκό πλαίσιο», επισημαίνοντας ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την κυρία Κοβέσι να επισπευσθούν οι σχετικές υποθέσεις, κάτι που, όπως ανέφερε, έγινε αποδεκτό και από την ίδια.

«Η κυρία Κοβέσι είπε ότι όλα αυτά που συζητούμε δεν είναι ελληνικό μονοπώλιο. Ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Να κρατήσουμε την ανάγκη να είμαστε σοβαροί, σεμνοί και να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Δεν δηλώνουμε αλάθητοι από την πλευρά της κυβέρνησης. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας», κατέληξε.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Περικλής Δημητρολόπουλος, Αρχισυντάκτης στο ΒΗΜΑ.

1 Apr 24 2026 07 50 07 3179 AM

Από αριστερά: Περικλής Δημητρολόπουλος, Editor-in-Chief, Εφημερίδα Το Βήμα, Ελλάδα - Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου για την Επαναφορά των Μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ στα Νησιά του Αιγαίου
  • Στ. Κασσελάκης: Πολιτική επιλογή να πεινάνε οι συνταξιούχοι - Αν δεν μειωθεί ο ΦΠΑ στο 15% δε θα μπορέσει να ανασάνει ο κόσμος (βίντεο)
  • Θ. Κοντογεώργης στο ΕΡΤnews: Κοινός αγώνας με την Ευρωπαία εισαγγελέα ενάντια στη διαφθορά (βίντεο)
  • Απάτη επιστροφών ΦΠΑ: Γνωστός εστιάτορας της Αντιπάρου και Μυκονιάτης λογιστής στην δικογραφία (βίντεο)
  • Ερώτηση κατέθεσε η Κατερίνα Μονογυιού για την μείωση του ΦΠΑ στις Κυκλάδες
  • Αναφορά του Μάρκου Καφούρου για την επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά των Κυκλάδων
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Επιστροφή 3 ενοικίων σε 50.000...
Matteo Sarzana, Airbnb: Πέμπτη... »
επιστροφή στην κορυφή

deya paros 26 new

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile2

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε τοιχίο στην Παροικία (Βίντεο)

Πάρος: Προχωρούν οι εργασίες αποκατ...

17 Απριλίου 2026
Πάρος: H φήμη του νησιού έφθασε μέχρι τον Άγιο Δομίνικο! – Δείτε πως… (Βίντεο)

Πάρος: H φήμη του νησιού έφθασε μέχ...

20 Απριλίου 2026
Πάρος: Το σκυλάκι που είχε κάτι από… πάπια κέντρισε τα βλέμματα! (Βίντεο)

Πάρος: Το σκυλάκι που είχε κάτι από...

19 Απριλίου 2026

Τελευταία Νέα

Πάρος, Λιμάνι: Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού με στόχο την καλύτερη λειτουργικότητα και ασφάλεια

Πάρος, Λιμάνι: Ξεκινούν εργασίες αν...

24 Απριλίου 2026
Πάρος: Ολοκληρώθηκε έργο προστασίας του περιβάλλοντος και θωράκισης των υποδομών με στόχο την ασφάλεια των πολιτών

Πάρος: Ολοκληρώθηκε έργο προστασίας...

24 Απριλίου 2026
Ο Β. Κικίλιας εγκαινίασε το αναβαθμισμένο λιμάνι της Ιτέας - "Πύλη εισόδου στην κρουαζιέρα και τους Δελφούς" (βίντεο)

Ο Β. Κικίλιας εγκαινίασε το αναβαθμ...

24 Απριλίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ