Ορκίστηκε η νέα Βουλή

05 Φεβρουαρίου 2015 12:32

Αυλαία σήμερα για τη νέα σύνοδο της Βουλής με την ορκωμοσία των βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η διαδικασία της ορκωμοσίας των «300» της νέας Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρώι σε μια πανηγυρική -ως είθισται- συνεδρίαση. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν διήρκέσε πάνω από μια ώρα, με τους βουλευτές να αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα.

Για πρώτη φορά στην Ολομέλεια υπήρξε και πολιτικός όρκος. Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ορκίστηκαν οι βουλευτές που επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο: Στο Ευαγγέλιο οι Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί και στο Κοράνι οι τρεις Έλληνες μουσουλμάνοι, ενώ στη συνέχεια δόθηκε ο πολιτικός όρκος για όσους βουλευτές τον επέλεξαν.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί έφτασαν στη Βουλή, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλεία, και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η μερίδα του λέοντος στην Ολομέλεια θα ανήκει πλέον στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα να περιορίζεται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ -ως γνωστόν- από το νέο κοινοβουλευτικό τοπίο θα απουσιάζει η ΔΗΜΑΡ, ενώ την... πρώτη του θα κάνει σήμερα το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη.

Η Ολομέλεια του Σώματος θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο όπου θα εκλεγεί το νέο προεδρείο της. Πρόεδρος της Βουλής θα αναλάβει η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ θα εκλεγούν επίσης οι αντιπρόεδροι που θα πλαισιώσουν τη νέα πρόεδρο, όπως επίσης οι γραμματείς και οι κοσμήτορες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos