ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας μίλησε σαν αντιπολίτευση, όχι ως κυβέρνηση

09 Φεβρουαρίου 2015 01:55

Για «γενικόλογες κοινοτοπίες χωρίς ψαχνό» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός,

Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ειδικότερα ότι η αδυναμία να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο κρύφτηκε πίσω από την στομφώδη αλαζονεία της αντίληψης πως η δημοκρατία στη χώρα αρχίζει να λειτουργεί στις 25 Ιανουαρίου με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας μίλησε σαν αντιπολίτευση, όχι ως κυβέρνηση

Αφού αναφέρεται ότι «ο κ. Τσίπρας μίλησε με την άνεση της αντιπολίτευσης και όχι με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης» η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι «οι παροχές προς τους πολίτες όλες αόριστες, δεν έχουν καμία σχέση με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Επιπλέον καταλογίζει πλήρη αδυναμία να παρουσιασθεί σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς την ευρωζώνη για τα επόμενα βήματα, δηλαδή για το τι εννοεί η κυβέρνηση με την έκφραση «πρόγραμμα- γέφυρα». «Γέφυρα προς τα πού, με ποια χρηματοδότηση, ποιες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι «κυρίως δεν βρέθηκε ούτε μια λέξη για το τρέχον πρόγραμμα (μνημόνιο) με το ΔΝΤ!».

«Πιο χαρακτηριστικό από όλα η καταγγελία κατά της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί επιδίωξε παράταση του μνημονίου μόνο για δύο και όχι για έξι μήνες!» συνεχίζει η Χαρ. Τρικούπη, για να σχολιάσει ότι «η νέα κυβέρνηση αρνείται να ζητήσει παράταση, αλλά θα ήθελε να έχει βρει τη χώρα σε καθεστώς εξάμηνης και όχι δίμηνης παράτασης του μνημονίου! Καταπληκτικό».

Κατόπιν των παραπάνω, το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «είναι συνεπώς ευπρόσδεκτη η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την ένταξη στο Μνημόνιο 1, τη μετάβαση στο Μνημόνιο 2, αλλά και το επιδιωκόμενο Μνημόνιο 3- γέφυρα που ελπίζουμε να μη μετατραπεί σε εκρηκτική ύλη για την πλήρη καταστροφή της οικονομίας». «Τα υπόλοιπα αύριο» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos