Γιατί ήρθαν στην Αθήνα Κοστέλο και Βίζερ

09 Φεβρουαρίου 2015 14:58
Σε μία προσπάθεια να προετοιμάσουν το ελληνικό οικονομικό επιτελείο ενόψει του Eurogroup της Τετάρτης οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, Ντ. Κοστέλο και Τ. Βίζερ βρέθηκαν στην Αθήνα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι συναντήσεις ήταν εποικοδομητικές, οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις κόκκινες γραμμές τους και υπήρξε σχετική πρόοδος, με το βλέμμα στραμένο βασικά στο κρίσιμο Eurogroup στις 16 του μηνός. Σε εκείνη την συνάντηση, εκτιμούν ότι μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιτευχθεί η τελική συμφωνία, την οποία βλέπουν δυνατή.

H επίσκεψή των δύο ανδρών είχε να κάνει περισσότερο με την ενημέρωση της ελληνικής πλευράς και με το κατά πόσο οι ελληνικές προτάσεις μπορούν να βρουν απήχηση στους υπόλοιπους 18 υπουργούς Οικονομικών που κάθονται στο τραπέζι του Eurogroup.

Άλλωστε, οποιαδήποτε απόφαση για την Ελλάδα πρέπει να είναι ομόφωνη και από τα 19 κράτη μέλη ενώ ορισμένα εθνικά κοινοβούλια όπως το Γερμανικό και το Φινλανδικό πρέπει να ψηφίσουν οποιαδήποτε αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα επιτρέποντας στην Ελλάδα μικρότερο χώρο για ελιγμούς.

Σχολιάζοντας το κλίμα της συνάντησης ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «καμία σύγκρουση, συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή "οικογένεια"».

Ο κ. Κοστέλο είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα ενώ ο κ. Βίζερ είναι ο επικεφαλής του Euroworking group που αποτελείται από τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης, υπεύθυνους για την προετοιμασία του Eurogroup.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos