Τσίπρας: Στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις

11 Φεβρουαρίου 2015 13:57

Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη είπε ο πρωθυπουργός ξεκίνωτας τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

«Η Ευρώπη αντί να επιλύσει την κρίση, τη βάθυνε ακόμη περισσότερο» ανέφερεο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «βολοδέρνει ανάμεσα στη Σκύλλα της στασιμότητας και τη Χάρυβδη του αποπληθωρισμού».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και με μεγαλύτερο χρέος από ότι πριν από την κρίση» για να προσθέσει ότι η χώρα μας «έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις».

Αναφερόμενος ειδικά στη σχέση με τον ΟΟΣΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποφάσισαν με τον κ. Γκουρία να συνεργαστούν πολύ στενά και να δημιουργηθεί μια μόνιμη κοινή επιτροπή συνεργασίας για ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη.

Επισήμανε ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα γίνει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, με προοδευτικό πρόσημο, με βάση όπως είπε, «τη λαϊκή εντολή και το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε στη Βουλή».

Από την πλευρά του ο κ. Γκουρία είπε ότι υπήρξε κρίσης εμπιστοσύνης με την κρίση, απώλειες κυρίως σε θέσεις εργασίας, αυξάνοντας κατά πολύ την ανεργία και υπογράμμισε τη μεγαλή σημασία που έχει η ανάπτυξη.

Τόνισε ότι ο ρόλος του ΟΟΣΑ είναι καθαρά συμβουλετικός, δεν έρχεται για υποδείξει τι πρέπει να γίνει στη χώρα, αλλά για να βοηθήσει με μελέτες και πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε χώρες με προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον πρωθυπουργό ότι τάσσεται υπέρ του να πηγαίνουν οι φόροι για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης.

Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη είπε, υποδεχόμενος τον γγ του ΟΟΣΑ ο κ. Τσίπρας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos