Reuters: Αυτά περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη

24 Φεβρουαρίου 2015 14:05

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην ακυρώσει τις υπάρχουσες αποκρατικοποιήσεις, να συνεχίσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διασφαλίζει ότι το σχεδιό της για την ανθρωπιστική κρίση θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, σύμφωνα με την λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Αθήνα στους εταίρους της και το ΔΝΤ.
Reuters: Αυτά περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη

Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε από το Reuters, η κυβέρνηση δεσμεύεται να προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις προκειμένου επικυρωθεί η συμφωνία για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, ταξινομώντας τις προτάσεις της σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:


Ι. Δημοσιονομική πολιτική
ΙΙ. Οικονομική σταθερότητα
ΙΙΙ. Πολιτικές για την προώθηση της ανάπτυξης
ΙV . Ανθρωπιστική κρίση

 

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, η κυβέρνηση αναφέρει ότι δεν θα ακυρώσει όσες έχουν πραγματοποιηθεί, θα σεβαστεί όσες έχουν προκηρυχθεί και θα επανεξετάσει όσες δεν έχουν ξεκινήσει βελτιώνοντας τους όρους.

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης αναφέρεται ότι μέτρα όπως τα κουπόνια τροφίμων και η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.

Για τις τράπεζες αναφέρεται ότι το ΤΧΣ θα διασφαλίσει την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με τον SSM, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση δεσμεύεται για την:
• αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξηση της απόλυτης φτώχειας με στοχευμένα μέτρα όπως π.χ. τα κουπόνια τροφίμων
• το κάνουν με τρόπο που να είναι χρήσιμη για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας / της διαφθοράς (π.χ. την έκδοση του Πολίτη έξυπνη κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ταυτότητα, στο σύστημα υγείας, καθώς και για την απόκτηση πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων, κλπ).
• αξιολόγηση του πιλοτικού συστήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με σκοπό την επέκτασή του σε εθνικό επίπεδο.
• διαβεβαίωση ότι η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει καμία αρνητική δημοσιονομική επίπτωση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos