×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Προχωρούν σε αποτίμηση στη ΝΔ-Η επόμενη μέρα

08 Μαρτίου 2015 09:46

Μια πρώτη αποτίμηση των όσων συνέβησαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κάνουν αυτές τις ώρες και εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όλες οι πλευρές.

Ο Αντ. Σαμαράς ξεκινά από τη Δευτέρα την υλοποίηση των αλλαγών που έχει εξαγγείλει. Θα ορίσει την ημερομηνία της εθνικής συνδιάσκεψης και μέσα στην εβδομάδα θα προωθήσει τις διαδικασίες της συγκρότησης του νέου πολιτικού συμβουλίου

 

Στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού υπάρχει ικανοποίηση, διότι, όπως υποστηρίζουν τακτικοί συνομιλητές του, τη θέση για το έκτακτο Συνέδριο υπερασπίστηκαν περίπου 15 βουλευτές, ενώ κανείς εξ αυτών δεν έθεσε θέμα ηγεσίας αν και προκλήθηκαν από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, τα εσωκομματικά θέματα έληξαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ειδικότερα η πρόταση για έκτακτο Συνέδριο «μπήκε στο συρτάρι».

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς από τη Δευτέρα δεν προτίθεται να επανέλθει και θα θεωρήσει απόπειρα να πληγεί η ενότητα της ΝΔ, την επαναφορά προτάσεων που έχουν ήδη απορριφθεί.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση που έκανε χθες (ρ/σ Βήμα) ο κ. Μ. Βορίδης, ο οποίος στήριξε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τον κ. Σαμαρά. «Ετέθη τρεις φορές το θέμα της ηγεσίας από τον πρόεδρο, ότι πρέπει να τελειώνει σήμερα, διότι δεν γίνεται η χώρα να συζητάει τη Δευτέρα στο Eurogroup ή αν θα γίνει πιστωτικό γεγονός και εμείς να λέμε ότι θα ξεκινήσουμε έναν κύκλο να συζητάμε ποιος είναι καταλληλότερος για πρόεδρος της ΝΔ».

Κινήσεις
Ο κ. Σαμαράς από τη Δευτέρα ξεκινά την υλοποίηση των αλλαγών που έχει ήδη εξαγγείλει. Κατ' αρχήν θα ορίσει την ημερομηνία της εθνικής συνδιάσκεψης (δεν απαιτείται κάποια απόφαση κομματικού οργάνου) και μέσα στην εβδομάδα θα προωθήσει τις διαδικασίες της συγκρότησης του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, του 15μελούς κομματικού οργάνου που θα λειτουργεί συμβουλευτικά και επίσης τον ορισμό νέων επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος.

Την ίδια ώρα πάντως, οι εσωκομματικοί αμφισβητίες των επιλογών του κ. Σαμαρά επιμένουν στη θέση τους για έκτακτο Συνέδριο, η κυρία Μπακογιάννη σε δηλώσεις της χθες τόνισε ότι «ο εσωκομματικός διάλογος είναι δώρο για τη ΝΔ και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το να ακούσουμε τη βάση της ΝΔ, τους ανθρώπους που έχουν δώσει την ψυχή τους για τη ΝΔ, και να πάρουμε αποφάσεις, είναι δύναμη. Δεν είναι αδυναμία».

20 το ζήτησαν
Ανάλογες θέσεις εξέφρασε και ο κ. Δένδιας, ο οποίος μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος όταν τεθεί θέμα.

Συγκεκριμένα, αφού είπε ότι 20 βουλευτές ζήτησαν Συνέδριο, χαρακτήρισε «αστεϊσμό» του κ. Σαμαρά το σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι «τώρα κατάλαβε τι εννοούσε ο πρώην υπουργός Αμυνας όταν του είπε κάποτε ότι πρέπει να ξεκουραστεί λίγο».

Σε ερώτηση για το εάν θα διεκδίκησει τη θέση του προέδρου του κόμματος, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να απαντήσω. Ο ακροατής μπορεί να είναι ευφυέστερος του ομιλούντος, να κρίνει και να καταλάβει».

Πιο μετριοπαθής εμφανίστηκε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος, αφού επεσήμανε ότι «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία», προσέθεσε:

«Ακόμα και σε περίπτωση που συγκληθεί έκτακτο Συνέδριο –όπως πρότεινε και ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ–, αυτό δεν θα σήμαινε "νομοτελειακά" πως θα τεθεί ζήτημα αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos