×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν οι εταίροι δεν δεχθούν το σχέδιο μας

08 Μαρτίου 2015 11:04

Αν η ΕΕ δεν αποδεχτεί το σχέδιο της Ελλάδας, θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα δήλωσε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μια μόλις μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Βαρουφάκης: Εκλογές 'η δημοψήφισμα αν οι εταίροι δεν δεχθούν το σχέδιο μας.

Συγκεκριμένα, «αν δεν δεχθουν το σχέδιό μας, θα υπάρξει πρόβλημα. Αλλά, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα.

Ερωτηθείς δε για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, τις χαρακτήρισε τυπικές, τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα -χθες και όχι αύριο. Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα, κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, ενώ χαρακτήρισε «δηλητηριώδη» τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos