×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Καβγάδες της Κωνσταντοπουλου με βουλευτές του... ΣΥΡΙΖΑ

17 Μαρτίου 2015 23:19

Αντιπαραθέσεις και γκρίνιες ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, με αφορμή τις ενέργειες της προέδρου του κοινοβουλίου, Ζωής Κωνσταντοπούλου.


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας και τελείωσε στη 1.30 τα ξημερώματα, υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και του κ. Γιώργου Μπαλάφα.

Γύρω στη μία τα ξημερώματα ο κ. Μπαλάφας αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι αυτές δεν είναι διαδικασίες, ενώ επιτέθηκε κατά της κ. Κωνσταντοπούλου και άλλων μελών της επιτροπής και χαρακτήρισε αντιδημοκρατικές τις διαδικασίες κάνοντας λόγο για ναρκισσισμό των ανθρώπων που συμμετέχουν και θέλουν να μιλούν πολύ σε τέτοιες διαδικασίες.
"Το να κάνω διαλέξεις εφ' όλης της ύλης δεν με εκφράζει, δεν είναι δημοκρατικό, κατά την γνώμη μου είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και μόνο έναν ναρκισσισμό τρέφει... Είμαι άσσος στις διαδικασίες, αλλά σέβομαι τον χρόνο όλων μας και την ποιότητα των ομιλιών", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαλάφας, με την πρόεδρο της Βουλής να απαντά:
"Εγώ υπενθυμίζω προς όλους και ιδιαίτερα προς τους κατέχοντες και αξιώματα στη Βουλή ότι αυτή η διαδικασία είναι διαδικασία ακρόασης, κατά την οποία τίθενται και ερωτήσεις από τους επιθυμούντες. Σεβαστό κάποιοι να μην επιθυμούν, αλλά δεν θα περιορίσουμε το δικαίωμα εκείνων που επιθυμούν".

"Εγώ ισχυρίζομαι ότι τα 4/5 των τοποθετήσεων δεν ήταν ερωτήσεις", ανταπάντησε ο κ. Μπαλάφας.
Σε υψηλούς τόνους και με αφορμή διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, ξεκίνησε και σήμερα Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Την ένταση προκάλεσε η απόφαση της προέδρου, που επικαλούμενη τον κανονισμό, ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει η μέχρι τώρα διαδικασία συζήτησης των νομοσχεδίων και αντί των εισηγητών των κομμάτων, όπως είχε καθιερωθεί, θα ξεκινήσει με ομιλία του αρμόδιου υπουργού ώστε να μπορέσουν οι βουλευτές να έχουν πλήρη εικόνα για το νομοθέτημα.

Κάθετα αντίθετοι εμφανίστηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, πρότεινε η συζήτηση να διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα ώστε να μην αδικηθούν οι βουλευτές. Τόνισε δε, ότι τη λύση στο θέμα που προέκυψε, πρέπει να την δώσει η κυβέρνηση και οι υπουργοί να πάρουν το λόγο μετά τους εισηγητές.
Πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή από την πρόεδρο της Βουλής, ενώ τη λύση έδωσε τελικά ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, που εισηγήθηκε να μιλήσει πριν τους εισηγητές μόνο η αρμόδια υπουργός.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos