Τι ζητούν. Tι δίνουμε και πού χανόμαστε - Οι Λίστες των δύο πλευρών

05 Ιουνίου 2015 09:56

Μεγάλη είναι η απόσταση ανάμεσα στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών για τη λίστα μέτρων και τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να περιέχει η συμφωνία. Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στις παρεμβάσεις στις συντάξεις, στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.


Τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών για τη συμφωνία παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος», καταγράφοντας τα σημεία σύγκλισης, τις διαφορές αλλά και τη χαοτική απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.
Σε δημοσιονομικό επίπεδο η πρόταση των θεσμών απέχει σχεδόν 2 δισ. ευρώ από την ελληνική. Σημαντικές αποκλίσεις τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην έκταση των παρεμβάσεων υπάρχουν στον φορολογικό τομέα, με την ελληνική πλευρά να προτείνει στοχευμένες παρεμβάσεις στον ΦΠΑ αλλά και τον φόρο εισοδήματος, με γνώμονα να μην υπάρξει επιβάρυνση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων και οι παρενέργειες στην οικονομία από την αύξηση της φορολογίας να είναι περιορισμένες.
Αντίθετα οι δανειστές προτείνουν ριζικές ανατροπές στον ΦΠΑ και στο φορολογικό καθεστώς για εισοδήματα και ακίνητα, με αποκλειστικό στόχο τη μεγιστοποίηση των εσόδων. Στα κείμενα και των δύο πλευρών υπάρχει το θέμα των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, αλλά τα προτεινόμενα μέτρα δεν τέμνονται σε σχεδόν κανένα σημείο, με τους θεσμούς να απαιτούν επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις και στα επιδόματα ύψους 2,6 δισ. ευρώ για φέτος και το 2016.

 

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos