300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκληρό «πόκερ» στο χείλος της αβύσσου

16 Ιουνίου 2015 10:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκληρό «πόκερ» στο χείλος της αβύσσου

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Δηλώνοντας έτοιμη να ανταποκριθεί «ανά πάσα στιγμή» σε πρόσκληση από την πλευρά των θεσμών για συνέχιση της διαπραγμάτευσης μετά το «ναυάγιο» στη συνάντηση των Βρυξελλών, η κυβέρνηση περίμενε χθες την εκδήλωση κάποιας πρωτοβουλίας, που θα έβαζε εκ νέου σε τροχιά τις συζητήσεις.


Η ιδανική εξέλιξη για την Αθήνα θα ήταν μια πολιτική παρέμβαση στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, που θα δικαίωνε την προσδοκία και την επιμονή της ότι μόνο πολιτική λύση μπορεί να δοθεί στην κατάσταση αδιεξόδου που δείχνει να διαμορφώνεται. Ωστόσο, μια τέτοια πρωτοβουλία δεν ήρθε έως αργά χθες και το πρωθυπουργικό επιτελείο άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε από νωρίς χθες κύκλο συναντήσεων με τους αρμόδιους για τη διαπραγμάτευση υπουργούς. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμανε σε δηλώσεις του ότι η ελληνική πλευρά σχεδόν εξάντλησε τα περιθώρια υποχωρήσεων στις οποίες μπορεί να προβεί, με την πρόταση που παρουσίασε προχθές στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να συνεχίσει να διαπραγματεύεται, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό ένα «παράθυρο» ορισμένων επιπλέον παραχωρήσεων. Τα περιθώρια αυτά επανεξετάσθηκαν στις χθεσινές συσκέψεις, ενώ το κλειδί για να προχωρήσει ενδεχόμενη συμφωνία φαίνεται ότι παραμένει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από πλευράς εταίρων για το χρέος, η κυβέρνηση θα μπορούσε να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία. Ωστόσο, για το επιτελείο του Μαξίμου ήταν δυσάρεστη έκπληξη το μάλλον χαμηλόβαθμο επίπεδο στο οποίο εκπροσωπήθηκαν στις Βρυξέλλες οι θεσμοί και η συνεπαγόμενη απουσία εξουσιοδότησης για διαπραγμάτευση επί εναλλακτικών σεναρίων.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αξιοποιήσει την έλευση σήμερα στην Αθήνα του Αυστριακού καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν, και τη μεταξύ τους συνάντηση, αύριο, προκειμένου να απευθύνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», κ. Σταύρο Θεοδωράκη και τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ, απαντώντας στις προτάσεις για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε κάθε αίτημα για ενημέρωση και θα συναντηθεί με όποιον πολιτικό αρχηγό το ζητήσει.

Το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και η επιμονή των εταίρων σε μειώσεις συντάξεων και επιπλέον αυξήσεις στον ΦΠΑ προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος και, παρά τις περί του αντιθέτου διαψεύσεις, το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επανέρχεται στο προσκήνιο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, βουλευτές και υπουργοί, ακόμα και από τους θεωρούμενους ως «μετριοπαθείς», που θεωρούν, πλέον, ότι μοναδική εναλλακτική σε μια δύσκολα διαχειρίσιμη πολιτικά συμφωνία είναι οι εκλογές. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των συνομιλιών και για τα όρια εντός των οποίων πρόκειται να κινηθεί η κυβέρνηση. Η συνεδρίαση αναμένεται μαραθώνια και σε υψηλούς τόνους, καθώς πολλοί βουλευτές θεωρούν ότι έχουν γίνει ήδη πολλές υποχωρήσεις, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, 22 βουλευτές ζήτησαν η κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα και μονομερώς και να νομοθετήσει για τις συλλογικές συμβάσεις, την επαναφορά κατώτατου μισθού και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Εθνική συνεννόηση ζητούν Σαμαρ...
Δραματική έκκληση Στουρνάρα: Σ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτώσεις διαρκείας - 4ήμερη καιρική αστάθεια (Bίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτ...

30 Νοεμβρίου 2025
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Νίκου Κρητικού

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφι...

04 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Μουντιάλ 2026: Όλες οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων -Το πλήρες πρόγραμμα

Μουντιάλ 2026: Όλες οι ημερομηνίες...

07 Δεκεμβρίου 2025
Νέα τραγωδία νότια της Κρήτης: Αναζητείται επειγόντως ψυγείο για τις σορούς των 18 μεταναστών (βίντεο)

Νέα τραγωδία νότια της Κρήτης: Αναζ...

07 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα και πρωτοβουλία στήριξης των μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων από την Ε.Α.Σ. Νάξου! (βίντεο)

Μήνυμα και πρωτοβουλία στήριξης των...

07 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ