Αρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ - Απειλούν να καταψηφίσουν

23 Ιουνίου 2015 12:21

Την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των μέτρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση με κάποιους από αυτούς να προειδοποιούν ότι δεν θα ψηφίσουν τη διαφαινόμενη συμφωνία όταν έρθει στην Βουλή.


Την εκτίμηση ότι μια τέτοια συμφωνία δεν θα περάσει από τη Βουλή έκανε χθες βράδυ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος: «Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή», είπε μιλώντας στο Star, χαρακτηρίζοντας την ελληνική πρόταση αντικοινωνική. «Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν», τόνισε.

«Μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα», χαρακτήρισε μια τέτοια συμφωνία ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης υπογραμμίζοντας ότι «θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει».
«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ' την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς», εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης μιλώντας στο Channel 9 και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Δήλωσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά. «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία», δήλωσε.
«Το There Is No Alternative («Δεν υπάρχει εναλλακτική») δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς» έγραψε στο Facebook ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

«Δεν θα ψηφίσω καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές» διεμήνυσε σήμερα ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής.
Αναφερόμενος στην επερχόμενη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο κ. Ζερδελής δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ πως τα μέτρα που περιλαμβάνει απέχουν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιβαρύνουν οριζόντια όλα τα εισοδήματα. Για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε πως είναι ανοικτή η κατάργησή του και ως αντιστάθμισμα έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά η φορολογική ελάφρυνση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, χωρίς, ωστόσο, αυτά να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.
«Περιμένω το τελικό κείμενο της συμφωνίας, το οποίο θα εξετάσω προσεκτικά και αναλόγως θα πράξω. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε φιλότιμα απέναντι σε ένα σκληρό ευρωπαϊκό μπλοκ, το οποίο ήθελε ακόμα πιο επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό. Αναμφίβολα, εκφράζω τον προβληματισμό μου, όσο και άλλων συναδέλφων βουλευτών, για μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύω πως έχει υποχωρήσει αρκετά από τις δεσμεύσεις της και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos