Πιέσεις κρατών για νέο νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα

23 Ιουλίου 2015 15:21

Πιέσεις ασκούν προς την κυβέρνηση χώρες της ευρωζώνης για να κατατεθεί και νέο νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα μέτρα μέσα στον Αύγουστο.


Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο όμως η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε νέο νομοσχέδιο στηριζόμενη στην απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, ενώ αναφέρει ότι και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος κ. Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε χθες πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα μέτρα. Παρόλα αυτά ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι δεν έχουν όλα τα κράτη την ίδια καλοπροαίρετη διάθεση.

Από αύριο θα βρίσκονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας συμπεριλαμβανομένων και των επικεφαλής των θεσμών. Οι πρώτες επαφές θα γίνουν με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη. Στόχος παραμένει μέχρι τις 18 Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία τόσο για το νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει με λεπτομέρεια το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των συμφωνημένων μέτρων όσο και η νέα δανειακή σύμβαση για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12 Αύγουστου.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις για το άνοιγα του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos