Συνάντηση θεσμών με εκπροσώπους υπουργείων Εργασίας - Υγείας

01 Αυγούστου 2015 15:27

Με αντιπροσωπείες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας συναντώνται σήμερα, Σάββατο, οι εκπρόσωποι των θεσμών, στο ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένη και συνάντηση με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, αναβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες άνοιξαν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης κατά την πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο, και τον υπουργό Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη. Στόχος των δύο πλευρών παραμένει η επίτευξη συμφωνίας έως τις 11 Αυγούστου, αλλά χαρακτηρίζεται από αρκετούς ως «φιλόδοξος», καθώς τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά και «δύσκολα».

Επί της ουσίας, Αθήνα και θεσμοί έχουν κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα για να διαμορφώσουν το κείμενο του νέου Μνημονίου. Η χθεσινή –πρώτη σε πολιτικό επίπεδο– συνάντηση διήρκεσε σχεδόν 6 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο διαμονής των εκπροσώπων των δανειστών. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα. Δηλαδή, το πώς θα γίνονται οι συναντήσεις από εδώ και στο εξής, αλλά και το πώς θα αντιμετωπίζονται προβλήματα, ώστε να μην «υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφορές».

Παράλληλα, όμως, η συζήτηση εισήλθε και στην ουσία των ζητημάτων. Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε δε ότι, «όπως καταλαβαίνετε, υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα», αλλά «η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos