Μετά τον Δημ. Καμμένο, τίθεται θέμα Μπόλαρη από τον ΣΥΡΙΖΑ

24 Σεπτεμβρίου 2015 10:20

Πολιτικό θέμα και για τον Μάρκο Μπόλαρη βάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, μία μόλις μέρα μετά το σάλο με την υπουργοποίηση του Δημ. Καμμένου. Σε ανακοίνωσή το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος καταγγέλλει την υπουργοποίησή του και ζητά την αποπομπή του. «Ηταν υφυπουργός Υγείας το 2012 όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών» αναφέρει.


Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την «έκπληξη απογοήτευση και αγανάκτησή του» για την τοποθέτηση του Μάρκου Μπόλαρη στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και υπογραμμίζει ότι η «υπουργοποίηση και των δύο θεωρούμε ότι προσβάλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:
«Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έκπληξη, την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου και του Μάρκου Μπόλαρη. Δεν θεωρούμε, βέβαια, ότι ρόλος του Τμήματος είναι να εκφέρει κρίσεις, να εκφράζει τη συμφωνία ή την απαρέσκειά του σχετικά με τα πρόσωπα που συνθέτουν ένα κυβερνητικό σχήμα. Παρά ταύτα, στις δύο αυτές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε, και μάλιστα δημόσια, καθώς η πολιτεία των δύο συγκεκριμένων προσώπων προσβάλλει έντονα τα δικαιώματα και τις αξίες μας.
Μετά τον Δημ. Καμμένο, τίθεται θέμα Μπόλαρη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Δημήτρης Καμμένος κατ' επανάληψη έχει προβεί σε σχόλια ακραία ομοφοβικά, επιθετικά εναντίον των γκέι και αντισημιτικά. Δεν μπορούμε, για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας να τα αναπαράγουμε εδώ. Θα δώσουμε μόνο μια εικόνα, για να γίνει αντιληπτό τι λέμε: twitter που χαρακτηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης «αναγκαστικό αλλοδαπό πουστροδίκαιο» ή λένε ότι όλοι οι Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους απουσίαζαν στις 9/11 και έτσι δεν σκοτώθηκε κανένας, είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά. Και δεν ήταν εξαίρεση, επαναλαμβάνονταν συστηματικά.
Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών - υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή.
Μετά τον Δημ. Καμμένο, τίθεται θέμα Μπόλαρη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η υπουργοποίηση και των δύο θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς».
«Αναλήθειες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης» χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, τα όσα του καταλογίζει το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εμπλοκή του στο θέμα των οροθετικών γυναικών επί υπουργίας Λοβέρδου.
Ο κ. Μπόλαρης, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 υποστήριξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο ζήτημα και υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση «έχει απόσταση και από την αλήθεια και από την ακρίβεια εκ των πραγμάτων».
«Στα υπουργεία λειτουργούμε με βάση το σύνταγμα και τους νόμους. Οι νόμοι ορίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπουργού και πώς πρέπει να λειτουργεί. Εδώ, λοιπόν, έκπληκτος είδα χτες μια ανακοίνωση, η οποία δεν έχει σχέση με τίποτα από όλα αυτά. Δηλαδή, αναφέρεται στην ευθύνη που έχει ο υφυπουργός, ο οποίος δεν είχε αρμοδιότητα για όσα έκανε ο υπουργός. Επειδή, όμως, ο υπουργός πήρε μια απόφαση η οποία καταγγέλθηκε, κατά την άποψη αυτών που εξέδωσαν την ανακοίνωση ευθύνεται ο υφυπουργός. Αυτά είναι ανήκουστα και απίστευτα πράγματα... Δεν μεταφέρω καμία ευθύνη», εξήγησε.
Μίλησε επίσης για σκοπιμότητες με άλλους στόχους, σημειώνοντας: «Η ερώτηση είναι η εξής. Προτού βγάλεις μια ανακοίνωση, ασχολείσαι και μαθαίνεις πώς έχει το θέμα; Ούτε αρμοδιότητες είχα, ούτε καμία εμπλοκή στο θέμα και απορώ με πόση προχειρότητα μπορεί να χειριστεί κανείς ένα ζήτημα, το οποίο αφορά πραγματικά δικαιώματα και αυτών που είχαν εμπλακεί, αλλά και αυτών που καταγγέλλονται σήμερα με ανακρίβεια και αναλήθειες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης... Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω κάτι, γιατί δεν έχω καμία εμπλοκή. Με αυτά τα θέματα έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη κ.λπ.. Καμία εμπλοκή πουθενά... Δεν θα κάνω απολύτως τίποτα... Τη θητεία μου στο υπουργείο την αντιλαμβάνομαι σαν υπηρεσία προς τον πολίτη και δίνω και καταθέτω τις δυνάμεις μου και την ψυχή μου. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους συμπολίτες μου. Τις άλλες σκοπιμότητες που έχουν άλλους στόχους επίσης τις καταλαβαίνω και τις καταλαβαίνουν και οι πολίτες».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos