Σύγκρουση για τη συνδρομή στις εκλογές της ΝΔ

13 Οκτωβρίου 2015 09:18

Σε σύγκρουση ήρθαν, για το ύψος της συνδρομής των νέων μελών, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ στη χθεσινή 7ωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ακαμπτοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των κ. Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα που θέλουν τη συνδρομή στα δύο ευρώ για την εγγραφή των νέων μελών, δηλαδή το ίδιο ποσό που θα πληρώσουν και τα παλαιά μέλη για να ψηφίσουν.

 

Εξίσου αμετακίνητος ήταν όμως και ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος πρότεινε συνδρομή ύψους 20 ευρώ για εκείνους που θα εγγραφούν μέλη για να ψηφίσουν στις 22 Νοεμβρίου. Παράλληλα, προς συμφωνία βρίσκονται οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για ένα και μόνο ντιμπέιτ, ενώ αποφασίστηκε ότι θα γίνουν δύο συνδιασκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η συνεδρίαση απέβη άκαρπη χθες όσον αφορά τη συνδρομή των νέων μελών και θα επαναληφθεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι. Εφόσον οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν και αύριο, τότε το ποσό της συνδρομής θα αποφασιστεί μέσω ψηφοφορίας.

Οι Β. Μεϊμαράκης, Αδ. Γεωργιάδης, Κυρ. Μητσοτάκης και Απ. Τζιτζικώστας θα κληθούν να αποφασίσουν αν, πότε και με ποιους όρους θα διενεργηθεί τηλεοπτικό ντιμπέιτ

Ο χρόνος της σημερινής συνεδρίασης είναι περιορισμένος, καθώς έχει προαποφασιστεί να τελειώσει έως και τις 13.45 αφού στις 14.00 ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες από την κυβέρνηση.

Οι τρεις εκπρόσωποι των κ. Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα, απαντώντας στον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που προτείνει να εγγράφονται μέλη με την καταβολή 20 ευρώ, υποστήριξαν ότι δεν θα πρέπει να πληρώνουν άλλο ποσό τα παλαιά μέλη, τα οποία κατά την ψηφοφορία θα πληρώσουν 2 ευρώ, από εκείνα που θα θελήσουν να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Ωστόσο το θέμα κρίνεται βαθιά πολιτικό, αφού το ύψος της συνδρομής εκτιμάται ότι θα κρίνει και το εύρος της συμμετοχής, που με τη σειρά του πιθανώς θα κρίνει και το αποτέλεσμα.

Για το ντιμπέιτ οι τόνοι είναι πολύ πιο χαμηλοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει, προς το παρόν τουλάχιστον, συμφωνηθεί. Οι εκπρόσωποι των υποψήφιων αρχηγών συζήτησαν το ενδεχόμενο διενέργειας ενός ντιμπέιτ, λίγο πριν να ξεκινήσει η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Από τη συζήτηση διεφάνη ότι την πρόταση για ντιμπέιτ υποστηρίζουν με θέρμη οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δηλώνει ότι εφόσον συμφωνήσουν όλοι θα συμμετάσχει, ενώ ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης λέει πως δεν είναι αρνητικός καθώς ο εκπρόσωπός του είπε ότι «ούτε αρνητικοί είμαστε ούτε θετικοί, αλλά θα πρέπει να αποφασίσει ο πρόεδρος».

Η τελική απόφαση
Την απόφαση για το αν θα αναμετρηθούν τηλεοπτικά σε ένα ντιμπέιτ και τους όρους με τους οποίους θα γίνει θα την πάρουν οι τέσσερις υποψήφιοι μεταξύ τους και όχι η ΚΕΦΕ. Και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι αρνητικοί στα πολλά ντιμπέιτ και γι' αυτό στο «τραπέζι» για συζήτηση μπαίνει η διεξαγωγή ενός και μόνο ντιμπέιτ, στην ΕΡΤ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχουν όλοι.

Συμφώνησαν επίσης για τη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το οποίο εκφράστηκαν και κάποιες επιφυλάξεις για τον τρόπο που θα μπορούσαν να γίνουν και το κοινό το οποίο θα τις παρακολουθήσει. Οι δύο θεματικές ενότητες εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνουν τα εσωτερικά θέματα (οικονομία, κοινωνία) και τα εξωτερικά (εξωτερική πολιτική, άμυνα).

Επίσης, συναντίληψη υπήρξε στο να μην υπάρξουν πληρωμένες καταχωρίσεις και τηλεοπτικά σποτ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχουν ισομερή κάλυψη χρόνου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συμφωνία υπήρξε και στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos