Το γαλλικό κλειδί για τα «κόκκινα» δάνεια - Ενα διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το κουαρτέτο των θεσμών

25 Οκτωβρίου 2015 13:48

Πώς πείσθηκε ο Ολάντ να στηρίξει την ελληνική πρόταση και ποια είναι η τελική φόρμουλα. Η έκτακτη πρόσκληση στη Λούκα Κατσέλη και ο ρόλος του Μ. Σαπέν και των Γάλλων τεχνοκρατών

Τσίπρας και Ολάντ είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν για όλα και να «συντονιστούν» για την αποφυγή των πλειστηριασμών.

 

Ενα διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το κουαρτέτο των θεσμών για τα «κόκκινα» δάνεια, που φέρνει τις διαπραγματεύσεις πλησιέστερα στις ελληνικές θέσεις, εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα βρίσκει στη Γαλλία έναν ισχυρό σύμμαχο για την πορεία των διαπραγματεύσεων εν όψει του EuroWorking Group της ερχόμενης εβδομάδας και της εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ, ενώ τα όρια των εξαιρέσεων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αρχίζουν να διαμορφώνονται κοντά στα επίπεδα των ελληνικών προτάσεων.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos