Με'ι'μαράκης: Παραιτούμαι αλλά να παραιτηθούν και οι άλλοι

23 Νοεμβρίου 2015 12:40

«Θα έλεγα να είναι όλοι πιο προσεκτικοί. Γιατί όταν γίνεται κάτι που πλήττει την εικόνα της ΝΔ, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και αντί να δούμε πως θα σώσουμε το καράβι, αυτοί ζητούν την παραίτησή μου.

Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ» τόνισε σε αυστηρό ύφος σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα ζητήσει σήμερα κιόλας από τον κ. Πλακιωτάκη να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος στη ΝΔ, αλλά θα πρέπει να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης και οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης από τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του συνυποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υπέβαλε την παράιτησή του από τη θέση του κοινουβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, ζητώντας παράλληλα, να παραιτηθεί και ο συνυποψήφιός του Απόστολος Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης.

«Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο συνυποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφήνει αιχμές κατά του κ. Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι «ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι». Παράλληλα, ανακοινώνει την παραίτησή του από ΚΕ ενώ δίνει στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου «με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος».

Επίσης, καλεί την ΚΕΦΕ, «παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά».«Το σύνθημά μου "Νέα Δημοκρατία από την Αρχή" σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ» αναφέρει κλείνοντας.

Εμμεσο «όχι» Τζιτζικώστα
Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο».

Μεϊμαράκης: Δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα
«Γνωρίζετε ότι ανέλαβε τα καθήκοντα σε δύσκολη περιοδο για τη ΝΔ ενόψει και εθνικών εκλογών εις γνώση μας ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν ευχάριστο» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

«Στη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και τη διαδικασία. Προσπέρασα ακόμη και χυδαίες προκλήσεις. Χθες δεν μίλησα μαθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα συγγνώμης στους Νεοδημοκρατές που πληγώσαμε».

Υποστήριξε πως το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. «'Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, το βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γννώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, ο οποίος με τα τεχνικά ζητήματα δεν είχε σχέση». Άφησε αιχμές κατά του γραμματέα του κόμματος, του γενικού διευθυντή και του υπεύθυνου Μηχανοργάνωσης και επεσήμανε πως υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν την εταιρία. «Ακουσα τον κ. Βορίδη να λέει πως θα πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε την εταιρία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της και πρέπει να πω πως οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί». Μάλιστα, ανέφερε πως και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για την εταιρία. «Αντί να δούμε πώς θα σώσουμε το καράβι, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και βάζουν πεδίο αντιπαράθεσης και ζητούν την παραίτησή μου;» διερωτήθηκε.

Υποστήριξε πως η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν τον συγκίνησε ποτέ. «Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και κανείς δεν ήθελε. Εγώ είμαι έτοιμος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία που ξεκίνησε και κανείς να μην διαννοηθεί να τη σταματήσει, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου προκαλούσε προβλήματα. Θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη, ή αν θελουν κάποιον άλλο να γίνει ο μεταβατικός Πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν» ξεκαθάρισε τέλος, και κάλεσε τον κ. Πλακιωτάκη να του παραδώσει την καρέκλα από τώρα: «Εγώ δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα» κατέληξε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι: Ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης και οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης από τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Μήνυση και αγωγή Μεϊμαράκη κατά της εταιρείας
Επίσης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τους ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ανέφερε δε, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα της εκλογικής διαδικασίας, μετά την αναβολή που σημειώθηκε χθες λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ταυρής: Δυο σύμβουλοι από κάθε υποψήφιο επέλεξαν την εταιρεία-Ασημακοπούλου: Δεν θα συμμετάσχω στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ
Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε η Μισέλ Ασημακοπούλου γιατί, όπως δήλωσε, πιστεύει ότι «με αυτήν την ΚΕΦΕ δεν μπορούν να γίνουν εκλογές». Μιλώντας στο MEGA είπε πως είναι θέμα του κ. Τζιτζικώστα - τον οποίον εκπροσωπούσε στην ΚΕΦΕ- να ορίσει εάν θέλει εκπρόσωπο στη συνεδρίαση.

Στον ίδιο σταθμό, το μέλος της ΚΕΦΕ Φίλιππος Ταυρής ανέφερε ότι δυο σύμβουλοι από κάθε υποψήφιο επέλεξαν την εταιρεία και όχι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και πως ο γραμματέας του κόμματος υποστήριζε ότι το θέμα δεν αφορά την ΚΕΦΕ, αλλά τις υπηρεσίες του κόμματος. Τόνισε ότι ο ίδιος είχε αντίθετη άποψη και ότι είχε πει ότι εάν υπάρξει αποτυχία, «την ευθύνη δεν θα την έχουν οι υπηρεσίες του κόμματος, θα την έχουμε εμείς».

Ανέφερε μάλιστα ότι σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το βράδυ εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στα μέλη της ΚΕΦΕ ότι «δεν φορτώνει ο server», και τότε ο ίδιος αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενοχλημένος.

Γιαννάκου: Στο χείλος του γκρεμού η ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού είπε η Μαριέττα Γιαννάκου την επομένη της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών στην αξιωματική αντιπολίτευση και της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει η ίδια μεταβατική πρόεδρος μετά από επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Είναι παρακμιακά φαινόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» επισημαίνοντας ότι η πρόταση για να βοηθήσει το κόμμα στο μεταβατικό αυτό στάδιο είναι ένα «βαρύ φορτίο» το οποίο θα αναλάμβανε μόνο εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από τους υποψηφίους αλλά και από τα θεσμικά όργανα.

Επισήμανε ότι το θέμα της εκλογής του νέου αρχηγού πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό εξασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μην προκύψουν αμφισβητήσεις. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ που είναι όπως είπε το υπ' αριθμόν ένα θεσμικό όργανο.

Σε ερώτηση για πιθανή ανάμειξη του Κώστα Καραμανλή υπενθύμισε ότι τον Φλεβάρη είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με άλλα στελέχη και του είχε προτείνει να επανέλθει στα πράγματα «διότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών». Ωστόσο είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos