Για το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και το Σύνταγμα συζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί

28 Νοεμβρίου 2015 13:48

Σε εξέλιξη είναι από τις 12:15 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν προχώρησαν σε δηλώσεις κατά την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο, παρά τις έντονες αντιρρήσεις που είχαν εκφράσει τις περασμένες ημέρες για την απόφαση του πρωθυπουργού να συγκαλέσει τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξασφαλίσει τη δέσμευση των κομμάτων ότι θα στηρίξουν την ενιαία εθνική γραμμή για την αποτροπή περικοπών στις κύριες συντάξεις, συμφωνώντας ότι απαιτείται δομική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η δημιουργία «εθνικής γραμμής», όπως είχε γράψει μία ημέρα πριν το «Έθνος», αποτελεί για τον πρωθυπουργό την αναγκαία και ικανή συνθήκη, για να ξεκινήσει με ισχυρούς όρους ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, τη στιγμή δε που η κυβέρνηση κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού και των σημαντικών εξελίξεων στη γύρω περιοχή.

Αιχμηροί διάλογοι

Χτες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας είχε σύντομους, περιεκτικούς και σε κάποια σημεία αιχμηρούς διαλόγους με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οταν έκλεισε το τηλέφωνο με τον κ. Πλακιωτάκη, ο κ. Τσίπρας κάλεσε αμέσως τη Φώφη Γεννηματά, η οποία επέμεινε σθεναρά στη στάση να μη συμβάλει η ίδια σε μια συζήτηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Ασφαλιστικό, προτείνοντας στον πρωθυπουργό την επίσημη ανταλλαγή απόψεων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας τής απάντησε ότι για την κατάσταση του Ασφαλιστικού υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι δεν πρέπει ο επόμενος κάθε φορά να ξηλώνει ό,τι έχει κάνει ο προηγούμενος. «Προέκυψε τυφώνας που παρασύρει τα πάντα γιατί οι προτάσεις του κ. Κατρούγκαλου περιλαμβάνουν: Μείωση των συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων Λέμε όχι.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos