Κατρούγκαλος: Θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

16 Ιανουαρίου 2016 19:00

«Κόφτη» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο το άθροισμα των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών δεν θα είναι εξοντωτικό.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραδέχτηκε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για τη χορήγησή της.

 

«Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή... Οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει ούτε παίζει πελατειακά παιχνίδια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατρούγκαλος, που τόνισε παράλληλα πως οι θεσμοί γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ξέρει να λέει και «όχι».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο υπουργός τόνισε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική Σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 360 ευρώ. Την ίδια ώρα, επανέλαβε πως όλα όσα προβλέπονται για τους αγρότες θα ισχύσουν και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ερωτηθείς για το εάν θα ενημερώσει τον νέο πρόεδρο της ΝΔ για το ασφαλιστικό, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης ζητήσει πληροφορίες τότε θα τις έχει.

Αντίδραση Βρούτση

Οι δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Γιάννη Βρούτση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έκανε λόγο για «ανατριχιαστικά» και «σκοτεινά» σχέδια. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos