Κυβερνητική θύελλα για το «Μακεδονία» του Μουζάλα - Καμμένος: Να παραιτηθεί

16 Μαρτίου 2016 09:56

Ανυποχώρητος στη θέση του περί παραίτησης του Γ. Μουζάλα μετά την «γκάφα», όπως ο ίδιος ο αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τη χαρακτήρισε, να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία» εμφανίστηκε και σήμερα ο Πάνος Καμμένος.


«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Ο κύριος Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης», επέμεινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» κάνοντας λόγο για «δηλώσεις εθνικά επιζήμιες που προκαλούν τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας τη συγγνώμη που ζήτησε χθες ο κ. Μουζάλας είπε ότι δεν είναι «λάθος» αλλά «εθνική θέση».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε προηγούμενη «γκάφα» του κ. Μουζάλα, σύμφωνα με την οποία οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα θα φτάσουν τους 150.000, δήλωσε που, όπως είπε, στη συνέχεια «μάζεψε». «Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική. Στην ζωή και στην πολιτική όποιος κάνει γκάφα την πληρώνει. Δεν γίνεται τέτοια “λάθη” να τα καταπίνουμε ειδικά τον είναι εθνικά ευαίσθητα».

Ερωτηθείς για τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Μαξίμου, ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτή έγινε πριν από την ενημέρωση του πρωθυπουργού. «Πήρα εγώ τον κ. Τσίπρα και τον ενημέρωσα. Δεν είχε δει τη συνέντευξη. Μου είπε ότι θα το δει και θα μιλήσουμε σήμερα το πρωί. Εγώ από την πλευρά μου του είπα ότι θα ζητήσω την παραίτηση Μουζάλα».

Ο Π. Καμμένος δήλωσε πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία ανέφερε ότι δεν τον καλύπτει η ανακοίνωση περί λάθους και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία.

Η ατυχής δήλωση του Γ. Μουζάλα θέτει σε νέα δοκιμασία τις αντοχές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παρότι, όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος «έχουμε στηρίξει την κυβέρνηση σε πολύ δυσκολότερες στιγμές παίρνοντας αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς», αναφέροντας ως παραδείγματα τις υποθέσεις Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλος Χαϊκάλη, στο θέμα της παραίτησης του κ. Μουζάλα «δεν κάνουμε πίσω. Ο Μουζάλας δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου θα τεθεί και το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως την παραίτηση Μουζάλα ζήτησαν, χθες, με ανακοινώσεις τους Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Συγγνώμη, λάθος εκ παραδρομής»

Η θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε όταν μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, η οποία προβλήθηκε χθες το βράδυ, ο υπουργός Μταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο (Αθήνα 9.84) ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για γκάφα: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα». Ακολούθως εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία είχε ως εξής: «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τζίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos