«Τριτοκοσμική χώρα θυμίζει πλέον η Ελλάδα»

24 Μαρτίου 2016 09:02

«Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας εκπέμπουν τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Απέδωσε την εκτίμησή του στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Προσφυγικό και την κατάσταση σε Ειδομένη και λιμάνι του Πειραιά, στην ύφεση και τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, σε καθεστωτικές αντιλήψεις για τη λειτουργία των θεσμών και σε ανεπάρκεια στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

«Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι επίσημες αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, με τελευταίο παράδειγμα τις δηλώσεις των κ. Τόσκα και Καμμένου. Η Ελλάδα διολισθαίνει, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε τριτοκοσμική χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε δε την ανάγκη άμεσης μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται σήμερα υπό απαράδεκτες συνθήκες σε Ειδομένη και Πειραιά, σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας χωρίς τη χρήση βίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε ζητήματα ασφάλειας, ειδικά καθώς «μετά τα αποτρόπαια δολοφονικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, δημιουργούνται πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη». Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρόεδρο του κόμματος, αποφασίσθηκε να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφάλειας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του κόμματος παρατήρησε πως «το θέμα της ασφάλειας δεν πρέπει να γίνει αιτία για αποφάσεις υποταγής στον φόβο. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Στη δική μας αντίληψη έτσι ήταν πάντα. Δυστυχώς, δεν ήταν ποτέ υψηλή προτεραιότητα στο πρόγραμμα και στην ιδεολογική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας κινδυνεύει να μείνει μετέωρη», επισημαίνοντας «ως κρίσιμη αδυναμία της την πρόβλεψή της για εθελοντική αποδοχή προσφύγων από τις χώρες της Ενωσης», η οποία «μπορεί να αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα της συμφωνίας». Οσον αφορά τα εσωτερικά ανοιχτά μέτωπα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι λόγω της κωλυσιεργίας της κυβέρνησης η κατάσταση θυμίζει «τις δραματικές μέρες του 2015». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις αναφερόμενος στην κυβερνητική απόφαση να προηγηθεί της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα δικαιοσύνης, θεσμών, διαφάνειας και διαφθοράς.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos