Ντάισελμπλουμ: Νομικά περίπλοκος ο μηχανισμός εφαρμογής προληπτικών μέτρων

28 Απριλίου 2016 12:10

«Νομικά περίπλοκο» χαρακτήρισε τον μηχανισμό εφαρμογής έκτακτων, προληπτικών μέτρων ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό BNR, ο Ολλανδός πολιτικός τόνισε ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια σειρά πρόσθετων μέτρων που θα αποτελέσουν ένα είδος εγγύησης αλλά παραδέχτηκε ότι «νομικά, φαίνεται ότι το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο».

Ερωτηθείς για την ακύρωση του σημερινού Eurogroup, o κ. Nτάισελμπλουμ επισήμανε ότι ο επιπλέον αυτός χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διερευνηθούν οι πιθανότητες της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Επανέλαβε δε, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και εκτίμησε ότι θα επέλθει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Μετά την χτεσινή συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα εφεδρικά μέτρα θα αποφασιστούν σε επίπεδο Eurogroup, καθώς το εν λόγω ζήτημα, όπως και η συζήτηση για το χρέος, «ξεπερνούν» το επίπεδο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos