Κυβερνητικός πυρετός ενόψει του κρίσιμου Eurogroup

03 Μαϊος 2016 10:48

Μετά το Πάσχα... ο αγώνας για την «ανάσταση». Συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαΐου, κι ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών ανά την Ευρώπη προς άγραν συμμάχων.

Ο κ. Τσακαλώτος έχει ήδη ανταλλάξει απόψεις με το Μισέλ Σαπέν, που κράτησε εξαρχής θετική στάση, αλλά και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Τις επόμενες μέρες μέχρι και την 9η Μαΐου αναμένεται να πυκνώσουν οι συνεννοήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου», ενώ αναμένονται και επαφές του Γερούν Ντάισελμπλουμ με υπουργούς της Ευρωζώνης. Σύμφωνα, πάντως, με ευρωπαϊκές πηγές, δεν έχει κλειδώσει συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup με Τσακαλώτο, Σαπέν, Σόιμπλε, Κερέ, Λαγκάρντ, Μοσκοβισί.

Όπως ωστόσο δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες, οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ενώ δεν είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos