Σκληρή απάντηση ΝΔ για Φίλη: Ξεπέρασε κάθε όριο, να παραιτηθεί αμέσως

09 Ιουνίου 2016 10:21

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι χθεσινές καταγγελίες του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης μέσω των κινημάτων διαμαρτυρίας που δημιουργούνται, για τα οποία επισήμανε ότι κινούνται «στα όρια της συνταγματικότητας».

Σκληρή απάντηση ΝΔ για Φίλη: Ξεπέρασε κάθε όριο, να παραιτηθεί αμέσως

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε καθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλωσείς του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας».

Και προσθέτει: «Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

Χθες ο κ. Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, είχε πει αναφερόμενος στο συγκεκριμένο κίνημα το οποίο στις 15 Ιουνίου ετοιμάζει διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα είχε πει:

«Θα υπάρχει υπονόμευση με ‘κινήματα κατσαρόλας’. Το κίνημα ‘παραιτηθείτε’ είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», προσθέτοντας πάντως πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια δημοκρατία.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos