ΝΔ: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου συνεχίζουν να αυξάνονται

08 Αυγούστου 2016 16:20

Για «στάση πληρωμών» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με βάση στοιχεία που παρουσιάζει.


Σε δήλωσή τους ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής ΓΛΚ, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, κάνουν λόγο για «διόγκωση και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών» τονίζοντας πως οι «ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου συνεχίζουν να αυξάνονται, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, οι οφειλές αυτές διαμορφώθηκαν στα 7,2 δισ ευρώ στο τέλος Ιουνίου, αυξημένες κατά 3,4 δισ ευρώ, ή κατά 88%, από το τέλος του 2014. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, από αυτές, στην καλύτερη περίπτωση λιγότερες από τις μισές θα μπορούσαν να αποπληρωθούν έως το τέλος του έτους, επαναφέροντας στο τέλος του 2016 την κατάσταση εκεί που ήταν το 2014, και αυτό, όπως λένε τα στελέχη της ΝΔ, «υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργηθεί στο μεσοδιάστημα μια νέα "γενιά" ληξιπρόθεσμων οφειλών, κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο με την σημερινή ανερμάτιστη διακυβέρνηση».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos