300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Δέσμευση ΥΠΟΙΚ προς Μοσκοβισί για άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων

29 Αυγούστου 2016 21:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δέσμευση ΥΠΟΙΚ προς Μοσκοβισί για άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων

test2

test2

Τρία θέματα βρέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη συνάντηση του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας (Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη), σύμφωνα με ελληνικές πηγές.

Την ανάγκη να υλοποιηθούν γρήγορα τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση και την εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος, επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με τον επίτροπο Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί. Αυτό δήλωσαν, από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση, η οποία ήταν συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων με τον κ. Μοσκοβισί επικεντρώθηκε σε τρία θέματα. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Το ίδιο συμφωνήθηκε να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν. Και αυτό διότι, όπως σημείωναν οι κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας μέσω μίας τέτοιας γραμμής επικοινωνίας, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί.

Τρίτον, οι δύο πλευρές επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών υπουργών της κυβέρνησης με τον κ. Μοσκοβισί δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, δεν απέκλειαν αυτό το θέμα να συζητηθεί στο σημερινό Euroworking Group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου, όπως τόνισαν καλά ενημερωμένες ευρωπαϊκές πηγές, η εν λόγω συνάντηση ήταν μία ευκαιρία να συνεχιστούν οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούλιο.

Οι δύο πλευρές κατέγραψαν την πρόοδο που σημειώνεται σε σχέση με τα ορόσημα και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία μίας θετικής δυναμικής ενόψει της δεύτερης αναθεώρησης αυτό το φθινόπωρο.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι η αξιολόγηση θα πρέπει με τη σειρά της να προχωρήσει σε ταχεία ολοκλήρωση, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους για το χρέος και για την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Τέλος, για τη διευκόλυνση αυτών των στόχων, συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να εργαστούν από κοινού για την περαιτέρω βελτίωση των μεθόδων εργασίας και για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων.

Σημειώνεται πως πριν από τη συνάντηση ευρωπαϊκές πηγές χαρακτήριζαν το τετ - α - τετ Μοσκοβισί με το οικονομικό επιτελείο ως μια «ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα» και να ομαλοποιηθεί η πορεία προς την υλοποίηση των προαπαιτουμένων της πρώτης αξιολόγησης που συνδέονται με την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Επιχείρηση ενίσχυσης του κοινω...
Σε εξέλιξη η «μητέρα όλων των... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου παραχωρείται οικόπεδο για λειτουργία νέας Δομής υγείας στο νησί (Βίντεο)

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου πα...

20 Ιουνίου 2025
Σύλληψη (2) ημεδαπών για παραβάσεις σε  καταστήματα στην Πάρο

Σύλληψη (2) ημεδαπών για παραβάσεις...

23 Ιουνίου 2025
Πάρος: 9θέσιο ταξί σε… «ρόλο» αίθουσας αναμονής αεροδρομίου για τουρίστες!

Πάρος: 9θέσιο ταξί σε… «ρόλο» αίθου...

24 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Εύκολη συνταγή για λαβράκι φούρνου με πατάτες -«Κοκκινιστό» και «λεμονάτο» μαζί, με 2 μυστικά υλικά

Εύκολη συνταγή για λαβράκι φούρνου...

27 Ιουνίου 2025
Χρέη στην εφορία: Πάνω από 110 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα – Μόνο οι μικροί πληρώνουν

Χρέη στην εφορία: Πάνω από 110 δισ....

27 Ιουνίου 2025
Πώς θα εκπαιδεύσετε τη γάτα σας να δίνει το πόδι της

Πώς θα εκπαιδεύσετε τη γάτα σας να...

27 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ