Handelsblatt: Το Eurogroup δεν θα απελευθερώσει επιπλέον χρήματα για την Ελλάδα

05 Σεπτεμβρίου 2016 15:37

Το Eurogroup της Μπρατισλάβα δεν θα απελευθερώσει επιπλέον χρήματα για την Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt Global επικαλούμενη διπλωμάτες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, όπως σημειώνει το Reuters, οι διπλωμάτες ισχυρίζονται πως η Αθήνα έχει εφαρμόσει μόνο 2 από τις 15 πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων.

Την ίδια ώρα, φέρονται να υπογραμμίζουν πως οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Η Handelsblatt Global αναφέρει πως το Eurogroup έχει εγκρίνει μία δόση των 10,3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα τον Μάιο από το συνολικό πακέτο. Τα 7,5 δισ. του ποσού αυτού έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα με το υπόλοιπό να «φτάνει» το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες το Eurogroup θα συζητήσει μόνο την έκθεση προόδου για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Μπρατισλάβα.

Το σχόλιο ήρθε μετά από την δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, που ανέφερε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει τα μέτρα ανακούφισης του χρέους «πολύ σύντομα» εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos