Μεγάλο μπλόκο της εφορίας μέσω φορολογικής ενημερότητας

21 Σεπτεμβρίου 2016 11:44

Αυτόματη παρακράτηση των οφειλών από το τίμημα κάθε ιδιωτικής συναλλαγής ή είσπραξης από το Δημόσιο. Το μέτρο ισχύει και για όσους έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση


Σε αυτόματη παρακράτηση των οφειλών προχωράει η Εφορία μέσω του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας ακόμα και για όσους έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος ζητά την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας είτε για να εισπράξει χρήματα από το Δημόσιο (εφάπαξ, κοινωνικές παροχές, αμοιβές για εκτέλεση έργου κ.ά.) ή για να μεταβιβάσει ακίνητο και παράλληλα έχει βεβαιωμένες οφειλές άνω των 30 ευρώ, τότε η Εφορία παρακρατεί ποσό ίσο με 10% έως 100% επί της είσπραξης και μέχρι του ύψους των βεβαιωμένων προς στη φορολογική διοίκηση οφειλών ανεξάρτητα αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση για τμηματική καταβολή.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos