Με ευχές για εκλογές έσβησε τα 42 κεράκια

05 Οκτωβρίου 2016 11:10

Τα 42α γενέθλιά της γιόρτασε χθες η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σε πανηγυρικό κλίμα ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην ιδεολογική βάση και την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία και εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση.


Στην ομιλία του κατά την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πριν από τα επίσημα εγκαίνια των νέων γραφείων επί της οδού Πειραιώς, αφού έκανε εκτεταμένη αναφορά στην επέτειο ίδρυσης του κόμματος και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και επανέλαβε με έμφαση το αίτημα για άμεσες εκλογές. Τόνισε ότι «μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν» και κάλεσε «όλες και όλους τους Ελληνες πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού μετώπου στη χώρα μας».

«Αυταρχισμός»
Μίλησε για «κυβερνητικό αυταρχισμό» και για σύμπραξη της κυβέρνησης «από τη μια με τη νέα διαπλοκή και από την άλλη με τον Ρουβίκωνα», με αποτέλεσμα να καταλύουν «τις βασικές αξίες του πολιτεύματός μας και να υπονομεύουν το μέλλον της χώρας».
Υπενθύμισε τα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος που είχε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη και δεν παρέλειψε την αναφορά στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών τονίζοντας ότι αυτή η ιστορία «αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο τον αδίστακτο χαρακτήρα μιας κυβέρνησης, που προσπαθεί να χτίσει το δικό της καθεστώς».
Κατήγγειλε επίσης παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχία για τη ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ. Αναφερόμενος στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις τόνισε ότι «ποτέ στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειριστεί έναν τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις».

Οι πρώην πρόεδροι
Στη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ έδωσαν το «παρών» οι πρώην πρόεδροι του κόμματος Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά όσων αναζητούσαν στιγμιότυπα που θα μπορούσαν να αφήσουν αιχμές για πολιτικές ερμηνείες.

Στο πλαίσιο αυτό μπήκαν, όπως ήταν φυσικό, διάφορες «αναγνώσεις» της δήλωσης Μεϊμαράκη για τα γενέθλια της ΝΔ. «Η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και τα σχόλια στα social media έκαναν λόγο ακόμη και για διάσταση απόψεων με την ηγεσία του κόμματος. Η Πειραιώς, πάντως, προβάλλει την ενότητα και βλέπει σύγκλιση με τις δηλώσεις του αρχηγού της στη ΔΕΘ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos