Είστε πρώην συνδικαλιστής, κομματικό στέλεχος και αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος;

13 Ιουλίου 2011 17:04

Μια επιτελική θέση, άσχετη με τις σπουδές σας, σας περιμένει!

Μνημείο παλαιοκομματικής λογικής θεωρούμε οι Οικολόγοι Πράσινοι την επιλογή του μηχανικού κ. Μίχα, ως νέου προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πέρα από την κομματική του διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Μίχας, δεν έχει επιστημονική ή επαγγελματική προϋπηρεσία στον χώρο των τροφίμων.

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε απαράδεκτο να επιλέγονται, ως διοικητές νευραλγικών θέσεων σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ, κομματικά στελέχη που απέτυχαν να εκλεγούν ως βουλευτές ή δήμαρχοι. Ακόμη μια φορά, οι εξαγγελίες για αξιοκρατία και «ανοιχτή διακυβέρνηση» θυσιάζονται στον βωμό της αποκατάστασης των «δικών μας» παιδιών και της τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών.

Η επιλογή, όμως, του ατυχήσαντα υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά ως νέου προέδρου του ΕΦΕΤ γεννά επιπλέον σοβαρά ερωτηματικά: Γιατί παραιτήθηκε ο μέχρι τώρα πρόεδρος κ. Νυχάς; Αληθεύουν δημοσιεύματα για εισαγωγή τροφίμων μολυσμένων με το επικίνδυνο βακτήριο Ε.coli; Αληθεύει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ πιέστηκε να υποβαθμίσει το θέμα για να μην πληγούν οι πωλήσεις γνωστής γερμανικής αλυσίδας;»

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων


Βάλαμε τον «λύκο» να φυλάει τα πρόβατα;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις επιλογές προσώπων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Σοβαρό θέμα διαφάνειας προκύπτει από την επιλογή του κ. Κ. Μητρόπουλου ως Διευθύνοντος Συμβούλου στο Δ.Σ. του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου». Ο κ. Μητρόπουλος, ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση, ήταν από το Σεπτέμβριο του 2008 Πρόεδρος της Eurobank EFG Telesis Finance και αντιπρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής.

Στον Όμιλο Λάτση ανήκει μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το γνωστό Mallστο Μαρούσι, που αποκτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας. Η νομιμότητα της οικοδόμησής του ακόμα εκκρεμοδικεί. Ο Όμιλος Λάτση θεωρείται υποψήφιος αγοραστής και για άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που θα εκποιηθούν μέσω του Ταμείου αξιοποίησης.

Επίσης, η κυβέρνηση δέχτηκε να συμμετέχει στο Δ.Σ του Ταμείου ο κ. Βαρθολομαίος, ως πρόσωπο εμπιστοσύνης της Νέας Δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση συμμετέχει άμεσα στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σχετικά μ' αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δε μας εκπλήσσει που η Νέα Δημοκρατία θα έχει και αυτή δικό της άνθρωπο σε ένα από τα πιο αδιαφανή και σαρωτικά προγράμματα εκποιήσεων διεθνώς. Εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο επικεφαλής συνδέεται με οικονομικό όμιλο που φέρεται ως υποψήφιος αγοραστής. Έχει από τώρα μοιραστεί η πίτα, είναι τόσο βαθιές οι διασυνδέσεις με οικονομικά συμφέροντα, ή πρόκειται «απλώς» για τις κλασσικές κακές σχέσεις του πολιτικού συστήματος με τη διαφάνεια;»

Η εκτελεστική Γραμματεία των ΟΠ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos