Ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και συμμετοχή του ΔΝΤ ζητά το Eurogroup

27 Ιανουαρίου 2017 08:47

Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, την επιτάχυνση των εργασιών για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης αλλά και εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018 ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα, όπως φαίνεται μέσα από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.


Τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και παρουσιάζει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
O πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, όμως, χαρακτήρισε απαραίτητη την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Την ίδια ώρα, πηγές του Eurogroup, διαρρέουν ότι ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά η προ-νομοθέτηση μέτρων για το 2018 και το 2019, ένα αίτημα του ΔΝΤ.
Σε δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον του Ταμείου και επανέλαβε ότι δεν είναι απαραίτητη η λήψη νέων μέτρων.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos