300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Καυστικός για τον Σαμαρά ο Γιώργος

28 Ιουλίου 2011 10:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καυστικός για τον Σαμαρά ο Γιώργος

test2

test2

Η ΝΔ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να δείξει ότι έχει αλλάξει. Εμείς αφήνουμε σε άλλους τη φιλοδοξία να γίνουν πρωθυπουργοί

μιας Ελλάδας της δραχμής, εξαθλιωμένης και χρεοκοπημένης, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ 

Το "στίγμα" της πολιτικής απάντησης που επιλέγει για τις εφεξής δημόσιες "στιχομυθίες" του με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, περιέγραψε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ηταν η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρωθυπουργό, μετά την πρόσφατη απόφαση των Βρυξελλών - το "πρώτο σημαντικό βήμα" για την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας. Οι βουλευτές υποδέχτηκαν όρθιοι και με παρατεταμένο χειροκρότημα τον πρωθυπουργό, ο οποίος τους ανταπέδωσε την κίνηση ευχαριστώντας τους με συγκεκριμένες αναφορές για τη στάση τους στους κρίσιμους σταθμούς. Αντιθέτως, επεφύλασσε σφοδρή επίθεση για την αντιπολίτευση και δη για τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ανοιχτά για την άρνησή του να συμβάλει στην επιτυχία των Βρυξελλών.

"Θα ήμουν ευτυχής αν πράγματι μοιραζόμασταν αυτή μας την επιτυχία", ξεκίνησε να λέει προχωρώντας με τις επόμενες φράσεις στη σφοδρή επίθεση. "Αν τους είχαμε ακούσει, η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει και τώρα δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η ΝΔ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να δείξει ότι έχει αλλάξει. Εμείς αφήνουμε σε άλλους τη φιλοδοξία να γίνουν πρωθυπουργοί πάση θυσία, να γίνουν πρωθυπουργοί μιας Ελλάδας της δραχμής, εξαθλιωμένης και χρεοκοπημένης", τόνισε ο πρωθυπουργός, "υπενθυμίζοντας" την ανάγκη της συνεχούς, αδιάκοπης και σκληρής διαπραγμάτευσης. "Τίποτε δεν μας χαρίστηκε. Παλέψαμε και αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν δεν είχαμε ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, όπως κάποιοι ανεύθυνα πρότειναν", προσέθεσε ο κ. Παπανδρέου... προτείνοντας: "Μακριά από ?σωτήρες? με ?μαγικές λύσεις?". Είναι γεγονός ότι "αφορμή" για τη σύγκληση της Κ.Ο. δεν ήταν μόνο και κυρίως η απόφαση για τη σφοδρή επίθεση στον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Παπανδρέου ήθελε να απευθυνθεί στους βουλευτές του και να αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια τα της συμφωνίας των ηγετών της Ευρωζώνης. Να επισημάνει τα δύσκολα που έρχονται, αλλά και να προσδιορίσει τις προτεραιότητες που πηγάζουν από τη συμφωνία. Το πρώτο και βασικό είναι κατά τον κ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στον πυρήνα της ΕΕ και να λύσει κατ' αρχάς το πιο άμεσο πρόβλημα, της κάλυψης των δανειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Βιωσιμότητα του χρέους

Το δεύτερο αφορά την αντιμετώπιση του βρόχου του ελληνικού χρέους, που απειλούσε να πνίξει τη χώρα. "Βελτιώσαμε ουσιαστικά τη βιωσιμότητα της μακρόχρονης εξυπηρέτησης του χρέους μας. Αυτό το πετύχαμε με την επιμήκυνση των δανείων μέχρι και το 2030, με τη μείωση των επιτοκίων μέχρι και 3,5%, με τη συμμετοχή των ιδιωτών στην ελάφρυνση του χρέους, καθώς μεταφέρεται ένα βάρος σ' αυτούς, και με την επαναγορά χρέους σε μειωμένες τιμές από τις αγορές", εξήγησε ο πρωθυπουργός και στα σημαντικά οφέλη συμπεριέλαβε επίσης τη διασφάλιση της σταθερότητας και της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και την ασφάλεια των καταθέσεων. Ειδική αναφορά έκανε, δε, στην εξασφάλιση έμπρακτης υποστήριξης της ΕΕ και των κρατών-μελών στην αναπτυξιακή προσπάθεια που επιταχύνει η κυβέρνηση -δηλαδή στην εξασφάλιση ενός νέου "Σχεδίου Μάρσαλ".

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

Στα ύψη η κόντρα κυβέρνησης ΝΔ

Μόσιαλος: Υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση η ΝΔ

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με προσωπικούς χαρακτηρισμούς απηύθυνε η Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Η. Μόσιαλου, ο οποίος έκανε λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και σε μια "Ελλάδα της Δραχμής", μίλησε για "παραληρήματα" του κ. Παπανδρέου. "Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και υβρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση" τόνισε ο κ. Μιχελάκης. Σημειώνεται ότι η ΝΔ, με αφορμή και τις κινητοποιήσεις των ταξί, επιτέθηκε χθες εκ νέου στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο" και τον κάλεσε "να εγκαταλείψει τον ρόλο του ξένου και ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει μια λύση". Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, καθώς με ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι "το ύφος του πολιτικού λόγου της ΝΔ υποβαθμίζει την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης". Πρόσθεσε δε ότι "ένα κόμμα το οποίο με τη διακυβέρνησή του έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, θα έπρεπε τουλάχιστον να δείχνει υπεύθυνη στάση".

Στον ίδιο τόνο με την προηγούμενη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης επανήλθε μετά τον σχολιασμό του κυβερνητικού εκπροσώπου, λέγοντας ότι "εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια" σημειώνοντας ότι "κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης ομολογούν δημόσια ότι κόμμα δημαγωγικό υπήρξε το ΠΑΣΟΚ". Ο κ. Μιχελάκης παρέθεσε παραδείγματα με τη στάση του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και κατέληξε ότι "ο Αντ. Σαμαράς και η ΝΔ επιδεικνύουν στάση ευθύνης".

Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ανοίγει μέτωπο με τη ΝΔ, επιχε...
Παραμένει στο υπουργείο Παιδεί... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε νησιά του Αιγαίου

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε νησιά τ...

14 Μαϊος 2025
Eurovision 2025: Εκτός τελικού η Κύπρος – Οι 10 χώρες που πέρασαν

Eurovision 2025: Εκτός τελικού η Κύ...

14 Μαϊος 2025
Κλήρωση Τζόκερ 13/05/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Κλήρωση Τζόκερ 13/05/2025: Αυτοί εί...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ