ΝΔ: «Υπεύθυνη η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί»

06 Αυγούστου 2011 13:24

O εκπρόσωπος της ΝΔ, Ι. Μιχελάκης, για την αναστολή της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί.

«Υπεύθυνη» χαρακτήρισε η ΝΔ την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώνοντας πως «απέδειξαν υπευθυνότητα, μπροστά στην κυβερνητική ανευθυνότητα».

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνει πως «οι περιφερειάρχες της χώρας μπόρεσαν, μέσα σε δύο ώρες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ραγκούσης για σχεδόν ένα μήνα».

Ο κ. Ραγκούσης μπαίνει εκ νέου στο «στόχαστρο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία την κατηγορεί πως «σκόπιμα προκάλεσε το χάος που έζησε η χώρα» για περισσότερο από μισό μήνα. «Για μία προσωπική βεντέτα με τον προκάτοχό του, αλλά και για να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες από τα αδιέξοδα και τις επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν δίστασε να πλήξει τον Τουρισμό και την εθνική μας Οικονομία», υποστηρίζει ο κ. Μιχελάκης.

Για διόγκωση του Δημοσίου

Συνέχεια στο θέμα της ίδρυσης νέων φορέων του δημοσίου δίνει η ΝΔ, η οποία ζητά από τους συναρμόδιους αντιπροέδρους της κυβέρνησης να τοποθετηθούν. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορεί τους κυρίους Βενιζέλο και Πάγκαλο πως συνεχίζουν να σιωπούν παρά τις αποκαλύψεις για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, κάτι που, για τη ΝΔ, αποτελεί «ένδειξη αδυναμίας και απόδειξη ενοχής».

Ο κ. Μιχελάκης ζητά να ενημερωθεί αν αληθεύει πως από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο, δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 67 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, καθώς και ποιοι και με ποια κριτήρια τοποθετούνται στις νέες και υψηλόμισθες θέσεις, που κατασκευάζονται. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μάλιστα ζητά να ενημερωθεί και για τη συνολική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, από τις επιπλέον αυτές κρατικές δομές. Χαρακτηρίζει πρόκληση για τους πολίτες, αφενός να αυξάνουν φόρους και να περικόπτουν μισθούς και αφετέρου να κατασκευάζουν θέσεις για την εξυπηρέτηση κομματικών στελεχών και ζητά από τους αντιπροέδρους να δώσουν άμεσα συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos