ΚΚΕ: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν στόχο να αυξηθούν οι περιστασιακοί εργαζόμενοι»

12 Αυγούστου 2011 16:53

Οι απολύσεις και η άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο και τον στενότερο δημόσιο τομέα

προϋπήρχαν ως επιλογή και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα και όλα αυτά, πρόσθεσε, έχουν ως στόχο να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που δουλεύουν περιστασιακά με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης σε βάρος αυτών που έχουν λιγότερο ή περισσότερο σταθερή δουλειά, κι αυτό προκειμένου να μεγαλώσει και η πίτα της κερδοφορίας και της εκμετάλλευσης.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η κρίση τους βοηθάει σήμερα να πάρουν αυτά τα μέτρα», σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τους εργαζόμενους του δημόσιου, όπως έπρεπε να το έχουν κάνει και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δέχονταν την προσωρινή απασχόληση, τις ελαστικές μορφές, τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης. Ήρθε η ώρα για ενιαία κοινή δράση ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας».

Αναφερόμενη στην διεθνή οικονομική κρίση η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «οι αγορές καταρρέουν, που σημαίνει μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ανταγωνίζονται μεταξύ τους έχοντας στο πλευρό τους τις κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας».

Η γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την «ριζική αντίθεση» του κόμματός της «σε αυτό που καλλιεργείται σήμερα στην Ελλάδα, ότι από εδώ είναι τα κράτη και οι πολιτικοί και από εκεί είναι οι αγορές. Υπάρχει πλήρης συσχετισμός ανάμεσα στα κράτη και στις αγορές». Άλλωστε οι αγορές, πρόσθεσε, δεν μπορούν να λειτουργήσουν δίχως τις πολιτικές αποφάσεις και εκτίμησε ότι «οι πολιτικοί υπηρετούν τις αγορές είτε ανήκουν στη σοσιαλδημοκρατία είτε ανήκουν στα φιλελεύθερα κόμματα. Οι διαφορές τους είναι σε θέματα τακτικής, χειρισμών και πάνω από όλα εμφανίζεται το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα, ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση του με τα γιατροσόφια του παρελθόντος».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos