Ρούτε: «Απόψε είναι η βραδιά που η Ολλανδία είπε ‘όχι’ στο λάθος είδος λαϊκισμού»

16 Μαρτίου 2017 00:38

Αισιόδοξος ότι η Ολλανδία θα καταφέρει να δημιουργήσει μια σταθερή κυβέρνηση που θα αναλάβει να κυβερνήσει τη χώρα με σταθερότητα εμφανίστηκε ο μεγάλος, όπως όλα δείχνουν, νικητής των Ολλανδικών εκλογών Μαρκ Ρούτε.


«Απόψε είναι η βραδιά που η Ολλανδία είπε ‘όχι’ στο λάθος είδος λαϊκισμού» δήλωσε ο κ. Ρούτε, και συμπλήρωσε: «Απ’ ότι φαίνεται το κόμμα μας θα είναι πρώτο για τρίτη συνεχή φορά».
Την ήττα του παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς που σε tweet προς τους ψηφοφόρους του έγραψε ότι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

«Σας ευχαριστώ ψηφοφόροι του PVV! Κερδίσαμε έδρες! Είναι η πρώτη μας νίκη! Και ο Ρούτε δεν έχει ακόμη απαλλαγεί από εμένα!» έγραψε ο Βίλντερς.
Το πρώτο exit poll προβλέπει μεγάλη νίκη του Μαρκ Ρούτε, με τον επικεφαλής του VVD να συγκεντρώνει 31 έδρες από τις 150 της Κάτω Βουλής έναντι 19 εδρών που φαίνεται ότι κατάφερε να διασφαλίσει το ισλαμοφοβικό κόμμα PVV του Γκέερτ Βίλντερς.
Άλλες 19 έδρες συγκέντρωσε και η Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση.

Mεγάλη φαίνεται ότι είναι η μείωση του ποσοστού του Εργατικού Κόμματος στο οποίο ανήκει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης και πρόεδρος της Ευρωομάδας.
To exit poll δόθηκε στη δημοσιότητα από το κρατικό κανάλι NOS.

Το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, που ονομάζεται «Κόμμα για την Ελευθερία», είχε δείξει μια μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos