Τσίπρας για ΑΕΠΙ: «Τα δικαιώματα των δημιουργών θα προστατευθούν και θα διευρυνθούν»

18 Μαρτίου 2017 13:59

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαλείψει «κάθε κακοδαιμονία που χαρακτηρίζει τη λειτουργία των θεσμών της χώρας» και την ξεκάθαρη επιλογή της να προστατεύσει τα δικαιώματα των δημιουργών, αλλά και να τα διευρύνει, διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανακοινώνει την άσκηση ελέγχου για την ΑΕΠΙ από προσωρινό επίτροπο και την κατάθεση νόμου στη Βουλή για τα πνευματικά δικαιώματα.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, επισημαίνεται ότι η ΑΕΠΙ αποτελεί «άλλη μία από τις πολλές θεσμικές 'ιδιορρυθμίες' που η κυβέρνησή μας κληρονόμησε από την κατάσταση της προηγούμενης διακυβέρνησης. Μία 'ιδιορρυθμία' ριζωμένη σε βάθος δεκαετιών».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «οι τελευταίες εξελίξεις, που ξεκίνησαν από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που η κυβέρνησή μας είχε παραγγείλει, και φτάνουν στη δικαστική απόφαση για την υποχρέωση της ΑΕΠΙ να αποδώσει αναδρομικά ποσό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δημιουργούς λόγω καταχρηστικών ποσοστών προμήθειας για τα λεγόμενα μηχανικά δικαιώματα, μας δείχνουν έναν συγκεκριμένο δρόμο. Ομοίως και η επισήμανση του δικαστηρίου για τη υποχρεωτική συνεκτίμηση, έστω, της γνώμης των δημιουργών για μια σειρά ζητημάτων λειτουργίας της ΑΕΠΙ».
Μπροστά στη διαμορφωμένη αυτή κατάσταση, «η επιλογή μας είναι ξεκάθαρη. Τα δικαιώματα των δημιουργών θα προστατευθούν και θα διευρυνθούν. Ο κόσμος της εργασίας του Πολιτισμού έχει ανάγκη από διαφάνεια στη διαχείριση του μόχθου και των δικαιωμάτων του», επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos