Στο παρά 5΄ θα κριθεί η 6η δόση

17 Σεπτεμβρίου 2011 12:18

Δραματική έκκληση Βενιζέλου

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες και τα κόμματα να στηρίξουν τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων φέτος και το 2012 και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως η μείωση του δημοσίου τομέα και των δημοσίων δαπανών, οι ιδιωτικοποιήσεις, το άνοιγμα της αγοράς εργασίας. Ζήτησε επίσης να εφαρμοστεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου και να αποφεύγονται σχόλια και φήμες περί χρεοκοπίας, οι οποίες υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας.

Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Αμερικανός υπουργός κ. Τ. Γκάιτνερ που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ωστόσο, η δυσπιστία ως προς τις δυνατότητες της Ελλάδας να εφαρμόσει το Μνημόνιο έχει ενισχυθεί. Οι υπουργοί των «17» κατέστησαν σαφές ότι η 6η δόση του δανείου θα εκταμιευθεί στα μέσα Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα έχει κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς και διαρθρωτικούς στόχους.
Εξέτασαν μάλιστα ένα προς ένα όλα τα μέτρα, που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση αστοχιών.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos