300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ξανακόβουν κομμένους μισθούς και συντάξεις (που δεν θα έκοβαν)

27 Σεπτεμβρίου 2011 09:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξανακόβουν κομμένους μισθούς και συντάξεις (που δεν θα έκοβαν)

test2

test2

Μείωση 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και 4% στις κύριες συντάξεις, αναδρομική κατάργηση

φοροαπαλλαγών 1,3 δισ. ευρώ από 1/1/2011 και διατήρηση του κανόνα 1:10 των προσλήψεων μέχρι το 2014 αποκάλυψε από τις ΗΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε και έκπτωση 1 δισ. ευρώ στις ιδιωτικοποιήσεις ρίχνοντας τα φετινά έσοδα στα 4 δισ. ευρώ.

Τα επιπρόσθετα μέτρα που αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Διεθνή Ενωση Τραπεζών, είναι «απόδοσης 3% του ΑΕΠ» ή κοντά 6,5 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι για το 2011 προβλέπουν ύφεση 5,5%, ήτοι ΑΕΠ πλησίον των 217 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος διαψεύδοντας για άλλη μία φορά τα σενάρια περί «συντεταγμένης χρεοκοπίας» και μιλώντας για «κλίμα σαφώς καλύτερο από το κλίμα που υπήρχε στην Πολωνία πριν από μερικές μέρες», κατέστησε επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στο πρώτο μισό του 2012. Ως εκ τούτου από το επόμενο έτος ή ενδεχομένως και από την επόμενη δόση, το δάνειο θα χρησιμοποιείται μόνο για την εξόφληση τόκων και ομολόγων.

Πέντε μαχαιριές

Θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση να μπει «τέλος στον φαύλο κύκλο μέσα στον οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι» στην ομιλία του στο IIF αποκάλυψε όσα δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου την περασμένη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Οι πέντε αποκαλύψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έγιναν επί αμερικανικού εδάφους σε μια προσπάθεια πειθούς των τραπεζιτών, είναι οι εξής:

1Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθούν επιπλέον 20% πέραν του 15% που έχουν μειωθεί μέχρι σήμερα για τους εργαζομένους στον στενό δημόσιο τομέα και 25% στις ΔΕΚΟ. Αγνωστο παραμένει αν το «ψαλίδι» σταματάει εδώ, καθώς έρχεται και το ενιαίο μισθολόγιο. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου σημειώνουν, πάντως, ότι ο συνδυασμός μισθολογίου και βαθμολογίου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών ακόμα και 50% κυρίως για όσους λαμβάνουν σήμερα ειδικά επιδόματα.

2Περικόπτονται κατά μέσο όρο 4% και οι κύριες συντάξεις, επιπροσθέτως του 10% που έχουν ήδη μειωθεί. Η συνέχεια θα δοθεί με μείωση των επικουρικών συντάξεων που υπολογίζεται στο 15%, καθώς, όπως είπε ο υπουργός, «οι περικοπές συμπληρώνονται από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό που διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος».

3Δραστική περικοπή, και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2011, των φοροαπαλλαγών, που θα φτάσει στο 0,6% του ΑΕΠ ή περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

980 φοροαπαλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, επανεξετάζονται από μηδενική βάση και οι 980 φοροαπαλλαγές. Από τις ιατρικές δαπάνες, τους τόκους στεγαστικών δανείων, τα ενοίκια πρώτης κατοικίας, τα ασφάλιστρα, τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τις δωρεές κ.λπ. Οι περικοπές θα ισχύσουν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της επόμενης χρονιάς, δηλαδή για εισοδήματα αποκτηθέντα το 2011. Εξετάζεται να διατηρηθούν μόνο για όσους είχαν εισοδήματα κάτω των 50.000 ευρώ, ενώ από φέτος θα κοπούν φοροαπαλλαγές που χορηγούνται στην απ' ευθείας συναλλαγή με την εφορία ή το τελωνείο (όπως ατελή οχήματα).

Σε αυτή τη φάση η περικοπή αναμένεται να αφορά περίπου το 30% των απαλλαγών που λαμβάνουν σήμερα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο έχει υπολογίσει το όφελος από την περικοπή του 100% των απαλλαγών στα 5 δισ. ευρώ και στα 3 δισ. από το κόψιμο του 50%.

4Η διατήρηση του κανόνα των προσλήψεων 1:10 καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπροθέσμου ανατρέπει το ψηφισθέν από τον περασμένο Ιούνιο Πρόγραμμα βάσει του οποίου ο κανόνας 1:10 θα ίσχυε μόνο το 2011 και από το 2012 θα έπεφτε στο 1:5 μέχρι και τη λήξη του ΜΠΔΣ. Είναι προφανές ότι το μέτρο σε συνδυασμό με την εργασιακή εφεδρεία που ξεκινάει φέτος με 30.000 άτομα και τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, θα οδηγήσει στη δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

5 Εκπτώσεις έρχονται και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, καθώς αναθεωρείται ο φετινός στόχος των 5 δισ. ευρώ που έπεσε πλέον στα 4 δισ. ευρώ. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε στους τραπεζίτες του IIF ότι ο στόχος του 1,7 δισ. ευρώ που είχε τεθεί μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου «θα επιτευχθεί μέσα στον Οκτώβριο, με τα 1,4 δισ. ευρώ (μαζί με τα 390 εκατ. που έχουν ήδη εισπράξει από τον ΟΤΕ) να συγκεντρώνονται εντός του Σεπτεμβρίου», ενώ μέχρι τέλος του 2011 υπολογίζουν να έχουν εισπράξει 4 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένει αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη τους επικεφαλής της τρόικας, αφού προηγουμένως αποστείλει στους δανειστές επίσημο έγγραφο για τα πρόσθετα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Μέχρι τότε εκκρεμούν η πέμπτη αξιολόγηση και η έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ.

www.enet.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Παπανδρέου: Αυτοσυγκράτηση και...
Κυβερνητικό χάος προκαλεί η εφ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος - Αλυκή: Είχε δύο χώρους parking οχημάτων, τώρα δεν έχει κανέναν – Τι μέλει γενέσθαι στη σεζόν

Πάρος - Αλυκή: Είχε δύο χώρους park...

02 Μαϊος 2025
Πάρος: Άνοιξε και μας περιμένει ο σαγηνευτικότερος γαστρονομικός προορισμός στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας!

Πάρος: Άνοιξε και μας περιμένει ο σ...

02 Μαϊος 2025
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ρωσία: Παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» - Ποιοι ηγέτες έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις (βίντεο και φωτό)

Ρωσία: Παρέλαση για την «Ημέρα της...

09 Μαϊος 2025
Υπογραφή σύμβασης για τον ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για την Κρήτη, εκπληρώνουμε τη δέσμευση του 2019 (βίντεο και φωτό)

Υπογραφή σύμβασης για τον ΒΟΑΚ - Μη...

09 Μαϊος 2025
Έφηβος-ιδιοφυΐα δημιούργησε app αξίας 30 εκατ. (βίντεο)

Έφηβος-ιδιοφυΐα δημιούργησε app αξί...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ