Μεσίτης στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική λεηλασία ο πρωθυπουργός;

03 Οκτωβρίου 2011 16:16

Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων,τη συμφωνία για

την είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία «Μεταλλεία Χαλκιδικής Ελληνικός Χρυσός», η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός, σε μια επικοινωνιακή κίνηση απελπισίας, αυτοδιαφημίζεται ως μεσίτης σε μια αγοραπωλησία εξ' ολοκλήρου μεταξύ ιδιωτών. Ωστόσο, οι ενέσεις ρευστότητας σκανδαλωδώς ευνοημένων επιχειρηματικών ομίλων -τώρα και με κεφάλαια του Κατάρ- ούτε αφορούν την κοινωνία, ούτε παράγουν καμία υπεραξία για την εθνική οικονομία. Αφού το ελληνικό δημόσιο έχει παραχωρήσει πριν 8 χρόνια τα μεταλλευτικά δικαιώματα της περιοχής έναντι πινακίου φακής, «εξασφαλίζοντας» ότι δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ ως μίσθωμα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ακόμη μια φορά για την επίθεση στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα για χάρη των κερδών ενός ιδιώτη, υποθηκεύοντας πολύ περισσότερες θέσεις εργασίες, από όσες δήθεν η μεταλλουργία θα δημιουργήσει.»

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos