Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τις τουρκικές προκλήσεις

10 Οκτωβρίου 2011 12:02

Υποχωρητικότητα και ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία καταλογίζει στην κυβέρνηση, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της

Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας.

«Η αναποφασιστικότητα και η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, η ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία και οι φοβικές αγκυλώσεις, που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική στάση, αποθρασύνουν τη γειτονική μας χώρα», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι « οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την Τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις», που έφτασε κοντά στο Σούνιο, διερχόμενη και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η κλιμάκωση της δραστηριότητας Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο, δείχνουν ότι η Τουρκία παίζει, και πάλι, το χαρτί της έντασης στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Ν Δ, « η τακτική της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια καλά σχεδιασμένη πολιτική μακράς πνοής, εμπνεόμενη από μια στέρεα αντίληψη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Πολιτική, η οποία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για να ακυρωθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των προκλήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων. Έτσι ώστε να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που αποτελούν τη βάση της Διεθνούς Νομιμότητας», καταλήγει στη δήλωσή του.

Οι «αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών φρεγατών εντός των χωρικών μας υδάτων¨, στην ουσία προκαλούν ανήκεστο βλάβη στην άμυνα μας στο Αιγαίο», τονίζει σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, με αφορμή τη χθεσινή πρόκληση της Άγκυρας.

Ο κ. Αιβαλιώτης, επισημαίνει ότι « το ίδιο βιολί που έπαιζε η Τουρκία με την Κυβέρνηση της ΝΔ παίζει και σήμερα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos