Συμπαράσταση Παπούλια στην οικογένεια του 53χρονου

21 Οκτωβρίου 2011 17:53

Συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου οικοδόμου, ο οποίος έχασε τη ζωή του προχθές στο

Σύνταγμα, κατά τα βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε σήμερα τη συμπαράστασή του στην οικογένεια και τους συντρόφους του οικοδόμου.

"Η ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών αμαυρώθηκε από ένα φοβερό γεγονός που δεν πρέπει να ξανασυμβεί", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπούλιας.

Η ανοχή σε κάθε είδους βία την τροφοδοτεί και την αναπαράγει, αναφέρει, επίσης, στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως έχει σημασία να μη συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα της μετατροπής μιας ειρηνικής διαδήλωσης σε μάχη.

Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση, που θα πιστοποιεί την αιτία θανάτου του διαδηλωτή, καθώς θεωρείται στοιχείο κρίσιμο για την δικαστική εξέλιξη της έρευνας.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κοτσαύτης, δήλωσε σήμερα στο "Έθνος" ότι, "η μακροσκοπική εικόνα του θύματος δείχνει πρόσφατες ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσες που ο εργαστηριακός έλεγχος θα δείξει πως προέκυψαν" και τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παρουσιαστεί από μια ένταση ή και από τοξικό.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, όταν ολοκληρωθούν, θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα, που διερευνά την υπόθεση, προκειμένου να κρίνει εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Εν τω μεταξύ η ΕΛΑΣ, με αφορμή τον θάνατο του οικοδόμου, επιμένει, με ανακοίνωσή της, ότι καμία επιχείρηση αστυνομικών δεν έγινε έως τις πέντε χθες το απόγευμα στην οδό Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος έως την Όλγας.

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε για το θέμα αυτό, αναφέρονται τα εξής:

"Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός".

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι "από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00΄ ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων".

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos