Εκτός από τα δημοσιονομικά, τι γίνεται με την έκρηξη της ανεργίας;

11 Νοεμβρίου 2011 16:43

Την ώρα που «καταφέρνουμε» να αποκτήσουμε κυβέρνηση, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο δείχνουν ότι σε ένα μόλις μήνα

χάθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας και έχουμε πάνω από 90.000 περισσότερους άνεργους. Κάθε μήνα που περνάει, η Στατιστική Αρχή καταγράφει όλο και πιο εκρηκτική τη δραματικότερη άνοδο της ανεργίας στη μεταπολεμική μας ιστορία. Με ποσοστό 18.4% τον Αύγουστο που με εποχιακή διόρθωση δίνει 19.5% φαντάζει αστεία η πρόβλεψη του προϋπολογισμού 2012 για ανεργία 16.4%.

Αυτό που η χώρα μας χρειάζεται πριν απ' όλα, είναι ένα σχέδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς βιώσιμους οικονομικά και περιβαλλοντικά, που να καλύπτει τις απώλειες. Σχέδιο που θα δίνει απόλυτη προτεραιότητα στους νέους (στις ηλικίες μέχρι 25 ετών, σχεδόν 1 στους 2 είναι άνεργος) και στις περιφέρειες που έχουν ποσοστά ανεργίας πάνω από 20%. (Μακεδονία, Θράκη και Δ. Ελλάδα).

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν επιβεβλημένα:

· Την παροχή κινήτρων για προσλήψεις με μετατόπιση φορολογικών βαρών από την εργασία προς την περιβαλλοντική επιβάρυνση και την κατανάλωση φυσικών πόρων, με παράλληλη προστασία των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων ευάλωτων στην ανεργία (νέοι, γυναίκες).

· Ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για τους νέους άνεργους, θεσμικά αλλά και οικονομικά, ώστε να δημιουργήσουν δική τους δουλειά.

· Πρωτοβουλίες για ανάπτυξη κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με θεσμούς όπως Τράπεζες Χρόνου, δίκτυα τοπικών ανταλλαγών, παράλληλο «τοπικό νόμισμα» όπως σε αρκετές πόλεις στην Ευρώπη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους είχαμε προτείνει έγκαιρα μια Πράσινη Στροφή στην οικονομία με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε πράσινους τομείς όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos