Μεταστέγαση υπηρεσιών Υπουργείου Οικονομικών

30 Νοεμβρίου 2011 15:51

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την επικείμενη

μεταφορά κεντρικών υπηρεσιών στο πρώην βιομηχανικό κτήριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης, εγείρονται ιδιαίτερα σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν προτού υλοποιηθεί η εν λόγω απόφαση.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης, αναφέρεται και η πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Παντελή Οικονόμου, ο οποίος προτείνει να στεγαστούν οι Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εκτός από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο νέο κτήριο. Επιπλέον, το υπουργείο υπολογίζει πως από την μεταστέγαση αυτή θα εξοικονομηθούν 7.039.654,08 ευρώ ετησίως από ενοίκια που καταβάλλονται μέχρι σήμερα σε περισσότερα από πενήντα (50) κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

Επειδή, η οικονομική αιμορραγία των μισθώσεων ιδιωτικών ακινήτων είναι μεγάλη και συνεχίζεται για πολλά χρόνια.

Επειδή, η όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να συνοδεύεται και από οικονομοτεχνική μελέτη που θα αποδεικνύει το όφελος του δημοσίου.

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των υπηρεσιών του υπουργείου στο νέο κτήριο ;

2. Ποιες υπηρεσίες και από ποια κτήρια θα μεταστεγαστούν ;

3. Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των 50 κτηρίων που αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου και ποια τα μισθώματα που καταβάλλονται για αυτά ;

4. Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των υπηρεσιών που θα μεταστεγαστούν ;

5. Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των κτηρίων που στεγάζουν τις μεγάλες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ, ΔΕΚ, ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων) και πιο είναι το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλλεται για αυτά από το ελληνικό δημόσιο ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Βρούτσης

Βουλευτής Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos