Τα προβλήματα που γεννά η κυβερνητική πολιτική απειλούν πολλά φαρμακεία με κλείσιμο.

14 Δεκεμβρίου 2011 00:56

Το επιδιώκει η κυβέρνηση;

Σύμφωνα με καταγγελίες Φαρμακευτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας πολλά φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες ενώ πολλά από αυτά απειλούνται με κατασχέσεις και κλείσιμο. Τα φαρμακεία έχουν οδηγηθεί σε ασφυξία από την έλλειψη ρευστότητας, από τις αυξανόμενες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, από τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, από τη μείωση της πίστωσης των φαρμακευτικών εταιριών, από τη μείωση του τζίρου και από τις κυβερνητικές επιλογές.

Πολλοί φαρμακοποιοί αναγκάζονται να υπογράφουν επιταγές για να προμηθεύονται φάρμακα αλλά και οι τράπεζες θεωρούν τα φαρμακεία επισφαλείς επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής εξάρτησής τους από τα επισφαλή ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πληθαίνουν κατασχετήρια εις βάρος τους, ενώ οι ελλείψεις στα ράφια σε βασικά φάρμακα αυξάνονται.

Με βάση τα παραπάνω,

ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Περιλαμβάνεται στους στόχους της κυβέρνησης το κλείσιμο μεγάλου αριθμού φαρμακείων; Τι προτίθεται να κάνει για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη;

2. Θα αναλάβει το κράτος την υποχρέωση να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του απέναντι στους φαρμακοποιούς;

Ο ερωτών βουλευτής

Θοδωρής Δρίτσας

Α΄ Πειραιά και Νησιών

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos